Jumbo komt naar Pareinpark Beveren

Jumbo komt naar Pareinpark Beveren
Shutterstock.com

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuwe supermarkt in het Pareinpark. De winkel zou in de loop van volgend jaar de deuren openen.

 

"Dossier voldoet aan eisen"

Er is een nieuwe locatie bekend waar Jumbo zal neerstrijken. Het Laatste Nieuws meldt dat de Nederlandse supermarktketen een omgevingsvergunning heeft ingediend voor een grote vestiging in het Pareinpark te Beveren. Op die site komt binnenkort een bijkomend winkelcomplex met een netto verkoopoppervlakte van 3.322 m². Jumbo zou daarvan 2.000 m² innemen.

 

Het schepencollege moet zich nog uitspreken over de aanvraag, maar volgens schepen van lokale economie Filip Kegels zou dat geen probleem mogen opleveren: “Voor ons was het vooral belangrijk dat er geen concurrerende zaken voor het winkelcentrum kwamen, zoals destijds met The Fashion Store wel het geval was. Onze visie is duidelijk: detailhandel moet in het centrum. Dit dossier voldoet alvast aan die voorwaarde.”

 

Concurrentie

De vestiging in Beveren wordt de eerste voor Jumbo in het Waasland. De concurrentie belooft bikkelhard te worden, want in de omgeving hebben ook Carrefour market, Aldi en Lidl vestigingen (langs de baan) net zoals Albert Heijn, Colruyt en Proxy Delhaize (in het centrum van Beveren) en Spar (in Melsele). De nieuwe supermarkt zou in de loop van volgend jaar de deuren openen.

 

Dit najaar opent Jumbo zijn eerste drie vestigingen in België. Die komen in Pelt, Rijkevorsel en Lanaken.