Opening Sligro Antwerpen op de helling: bouwvergunning vernietigd

Foto Sligro

Bijzonder slecht nieuws voor Sligro, dat na flink wat vertraging had gehoopt om eindelijk haar groothandelsvestiging in Antwerpen te openen. De bouwvergunning daarvoor werd echter zopas vernietigd.

 

Jarenlang protest

Het gebouw staat er en de feestelijke openingsreceptie was gepland voor volgende maandagavond, 26 november. Een uitspraak van de raad voor vergunningsbetwistingen gooit nu roet in het eten, schrijft Gazet Van Antwerpen: horecagroothandel Sligro heeft geen vergunning meer voor het 16.000 m² grote gebouw en de activiteiten die het er wil ontplooien. Eén en ander is het gevolg van jarenlang juridisch protest door bedrijven uit de omgeving.

 

In het najaar van 2016 leverde de stad Antwerpen namelijk een bouwvergunning af zonder dat een openbaar onderzoek plaatsvond. Ondanks negatieve adviezen van de provinciale stedenbouwkundige ambtenaar en van de Vlaamse dienst Milieuvergunningen liet de provincie de vergunning toch standhouden, maar die beslissing werd aangevochten bij de raad voor vergunningsbetwistingen. Die heeft nu dus het besluit van de deputatie vernietigd, waardoor Sligro geen bouw- en milieuvergunning meer heeft. Bovendien loopt er ook nog een procedure bij de Raad van State over de milieuvergunning.

 

Volgens advocaat Gregory Verhelst, die de protesterende bedrijven en buurtbewoners vertegenwoordigt, heeft Sligro een groot risico genomen door toch te bouwen, omdat de procedures al gestart waren vooraleer de bouw begon. De provincie moet nu binnen de vier maanden een nieuw oordeel vellen. De kans lijkt klein dat Sligro intussen van start mag gaan in de Antwerpse vestiging. Het bedrijf heeft nog niet gereageerd.