Oude familievete laait op bij Aldi

Oude familievete laait op bij Aldi
Shutterstock.com

In haar testament heeft Cäcilie Albrecht haar schoondochter Babette uitgesloten van elke toekomstige functie bij supermarktketen Aldi. De vorig jaar overleden Cäcilie Albrecht was de weduwe van Aldi-oprichter Theo Albrecht.

 

Familiefilosofie

Aldi Nord, dat ook de Aldi-vestigingen in België uitbaat, is in handen van drie stichtingen: de Markus-stichting bezit 61 procent van de aandelen, de Lukas- en Jakobus-stichting elk 19,5 procent. Cäcilie was tot haar dood lid van de raad van bestuur van de belangrijkste stichting, maar haar schoondochter Babette heeft sinds de dood van haar echtgenoot Berthold Albrecht in 2012 een stevige voet tussen de deur bij de Jakobus-stichting.

 

In haar testament heeft Cäcilie Albrecht Babette nu uitgesloten van elke toekomstige rol in de Markus-stichting. De flamboyante levensstijl van Babette is haar altijd een doorn in het oog geweest en leverde Babette in de Duitse pers de bijnaam “de vrolijke weduwe” op. Babette's levenswandel staat in schril contrast met de filosofie van de familie Albrecht, waarnaar Cäcilie in haar testament nog fijntjes verwijst: “We moeten Aldi Nord dienen, het eigenbelang opzijschuiven en een bescheiden en gematigd leven leiden.”

 

Cäcilie verwijt haar schoondochter onder meer dat die vele miljoenen uit de Jakobus-stichting verkwist zou hebben om haar levensstijl te dienen. De gedachte dat de Markus-stichting na haar dood op dezelfde wijze beheerd zou worden, vervult haar met “diepe tristesse en bezorgdheid”, schrijft ze in haar testament.