Topman Ekoplaza ziet ruimte voor 50 Belgische winkels

Ekoplaza

Erik Does, CEO van de biologische supermarktketen Ekoplaza, heeft grote uitbreidingsplannen in België. Op termijn wil hij het aantal vestigingen opdrijven naar vijftig.

 

Versnipperde markt

Volgens Does liggen er in België meer kansen dan in Nederland, omdat de Belgische markt meer versnipperd is. In eerste instantie wil hij alle twaalf overgenomen Origin’O-vestigingen ombouwen naar de Ekoplaza-formule, zoals reeds met succes gebeurde in Alsemberg en Berchem. “We gaan dan ook met hetzelfde omnichannelkassasysteem werken als in Nederland”, zegt de topman aan Distrifood. Door extra te investeren in België hoopt de topman bovendien schaalvoordeel te behalen.

 

Recent opende Ekoplaza nog een nieuwe winkel in Rotterdam en later dit jaar komt er ook eentje bij in Utrecht. Waar en wanneer precies is evenwel nog niet bekend. De retailer heeft, mede dankzij de toegenomen aandacht voor gezonde en duurzame voeding door de coronacrisis, dan ook de wind in de zeilen. “We zien een groeiend klantenaantal en zitten op een omzetgroei van 6 tot 9%.” Daarmee zit de keten ook boven het niveau van 2019.