Voedsel weggooien illegaal voor Franse supermarkten | RetailDetail

Voedsel weggooien illegaal voor Franse supermarkten

Voedsel weggooien illegaal voor Franse supermarkten

Het Franse parlement heeft een wetsvoorstel goedgekeurd dat de voedselverspilling in het land drastisch moet terugdringen. Het zal voortaan immers illegaal zijn voor supermarkten om nog voedsel weg te gooien.

7,1 miljoen ton voedsel verspild

In Frankrijk wordt jaarlijks naar schatting 7,1 miljoen ton aan voedsel in de vuilnisbak gegooid. 67 procent daarvan wordt door consumenten zelf weggegooid, 15 procent door restaurants en 11 procent door retailers.


Franse supermarkten mogen voortaan geen voedsel meer weggooien, maar ze mogen het ook niet ongeschikt maken voor consumptie. Alle onverkochte producten moeten nu beschikbaar gesteld worden aan liefdadigheidsinstellingen. Eten dat niet meer geschikt is voor consumptie zal verwerkt worden tot veevoer. Indien dat ook niet kan, zal het gecomposteerd worden of vergist tot energie.


Het wetsvoorstel zorgt er ook voor dat het thema voedselverspilling onderdeel wordt van het curriculum op school. Frankrijk wil zo het meest proactieve land van Europa worden op vlak van de strijd tegen voedselverspilling.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Back to top