Doek valt over Miller & Monroe in Duitsland

De Duitse tak van modeketen Miller & Monroe, die in maart van dit jaar ‘uitstel van betaling’ moest aanvragen, sluit nu toch al zijn 170 vestigingen. Een groot deel van de 1500 winkelmedewerkers zou echter aan de slag kunnen blijven, zo stelt de curator.

 

Deals met andere retailketens

 

De sluiting van de multimerkenwinkels van Miller & Monroe in Duitsland is een gevolg van de insolventieprocedure die op 1 maart werd opgestart, nadat Vidrea Deutschland GmbH eind vorig jaar in een zware storm was terechtgekomen. "De verliessituatie en de grote problemen met de verhuurders als gevolg van openstaande huurbetalingen maakten het onmogelijk om het bedrijf te herstructureren op eigen kracht", meldt curator Jochen Sedlitz van advocatenkantoor Menold Bezler in een persbericht.

 

De curator is er wel in geslaagd om voor een negentigtal vestigingen deals te sluiten met KiK, TEDi en Woolworth om de huur van de panden over te nemen. "Op dit moment gaan we ervan uit dat een groot deel van de ongeveer 1500 winkelmedewerkers een nieuwe baan krijgt", zegt Sedlitz. Ten vroegste eind juni wordt duidelijk hoeveel banen zo gered worden. Voor de andere winkels wordt gezocht naar een oplossing in samenwerking met het Nederlandse moederbedrijf Vidrea.

 

Al is het zeer de vraag hoe realistisch zo’n oplossing is: Vidrea Retail, dat in Nederland 72 vestigingen van het failliete Charles Vögele overnam en omvormde tot het multimerkenconcept Miller & Monroe, moest half april zelf ook ‘bescherming tegen schuldeisers’ aanvragen nadat Nederlandse schuldeisers en leveranciers op de rem gingen staan toen de financiële problemen van de groep in het nieuws kwam. Het bedrijf krijgt drie maanden de tijd om het tij te keren.