FNG-oprichters opnieuw aangehouden

FNG merken
Foto: FNG

FNG-medeoprichters Dieter Penninckx en Anja Maes zijn aangehouden. In het onderzoek naar inbreuken bij de failliete Brantano-moeder hebben ze hun voorwaarden geschonden. Anja Maes kreeg een enkelband, Penninckx is in gevangenschap genomen.

 

Strikte voorwaarden

Vrijdag zijn voormalige FNG-kopstukken Dieter Penninckx en Anja Maes aangehouden. De oprichters van de modegroep achter Brantano, CKS en Miss Etam waren al eerder aangehouden en in verdenking gesteld toen het Parket van Antwerpen een gerechtelijk onderzoek startte naar onregelmatigheden in de boekhouding. De verdenkingen gaan van valsheid in geschrifte tot belemmering van onderzoek. Daarbij werden ook huiszoekingen uitgevoerd bij de drie oprichters (naast het echtpaar nog Manu Bracke) en andere betrokkenen. 


Het trio van voormalige managers werd toen vrijgelaten, maar wel onder strikte voorwaarden geplaatst. Nu zouden Maes en Penninckx die voorwaarden hebben geschonden, zo bevestigt een woordvoerder van het Parket van Antwerpen aan De Standaard. Anja Maes is inmiddels weer vrijgelaten met een enkelband, maar haar echtgenoot verblijft momenteel in de gevangenis van Mechelen.


Welke voorwaarden geschonden zijn, is niet bekend. Heeft Penninckx mogelijk contact gehad met oude bekende Martijn Rozenboom, die de Nederlandse tak van FNG heeft overgenomen? De timing is in ieder geval ongelukkig, stipt De Standaard aan, aangezien voetbalclub KV Mechelen - waarvan Penninckx meerderheidsaandeelhouder is - net weer een match met publiek mocht spelen, voor het eerst sinds de lockdown.