Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam
Shutterstock

Forever 21 doet nog deze maand de deuren van zijn flagshipstore in Amsterdam definitief dicht. Door een reorganisatie komen meer dan honderd werknemers op straat te staan. De winkel in Rotterdam blijft wel gewoon draaien.

 

Over en uit na 4 jaar

Er gingen al langer geruchten over een mogelijke sluiting van de Amsterdamse winkel, en algemeen directeur Benjamin Colin heeft het nieuws van de reorganisatie nu zelf bevestigd via LinkedIn. Door de sluiting verliest een honderdtal medewerkers hun baan. Sommigen hebben volgens Colin al een nieuwe job gevonden: “Ik ben vastbesloten voor iedereen een nieuwe baan te vinden voor de winkel dichtgaat.”

 

Forever 21 opende iets meer dan vier jaar geleden zijn Amsterdamse winkel op een toplocatie in de Kalverstraat, met een winkeloppervlakte van 4.500 m². Het was meteen de allereerste Nederlandse vestiging van de Amerikaanse modeketen. Een jaar later landde Forever 21 ook in Rotterdam. 

 

Naar de reden van de sluiting blijft het gissen. Toen Forever 21 zich in 2016 uit België terugtrok en zijn Antwerpse vestiging sloot, klonk het dat de huurprijzen er te hoog waren. Mogelijk moet de verklaring voor de Amsterdamse sluiting ook in dezelfde richting gezocht worden.

 

Forever 21, dat zijn Europese hoofdkantoor in Breda heeft en een distributiecentrum in Bergen op Zoom, telt wereldwijd meer dan 800 winkels in 57 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webboetiek CarréCouture zoekt doorstart na faillissement

28/05/2018

De Belgische luxewebshop CarréCouture is na amper een jaar failliet. De familie Van Gansewinkel, bekend van het afvalbedrijf en mede-eigenaar, gaat toch voor een doorstart.

Manfield opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

25/05/2018

De eerste Belgische winkel van het Nederlandse schoenenmerk Manfield is open. In de Stadsfeestzaal in Antwerpen vinden klanten het nieuwste winkelconcept van het merk, waarin luxe en merkbeleving centraal staan.

e5 Mode treedt toe tot de Fair Wear Foundation

24/05/2018

ECG, de design- en importafdeling van kledingketen e5 Mode, wordt lid van de Fair Wear Foundation. Die internationale organisatie ijvert samen met kledingmerken voor betere arbeidsomstandigheden voor textielarbeiders.

Schoenen Torfs wordt franchisenemer The Athlete’s Foot

23/05/2018

Op vrijdag 1 juni opent sneakerketen The Athlete’s Foot een winkel in Waasland Shopping Center. De tweede winkel in België is meteen ook de eerste in een partnership met Schoenen Torfs. Later dit jaar volgt nog een vestiging in Eeklo.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Zara opent nieuwe flagshipstore met hologrammen en robots

18/05/2018

In de vernieuwde flagshipstore van Zara in Stratford, Oost-Londen, worden klanten verwelkomd door hologrammen, robotarmen en met iPads gewapende winkelmedewerkers. De vestiging wil het beste van online en offline shoppen samenbrengen.