Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam
Shutterstock

Forever 21 doet nog deze maand de deuren van zijn flagshipstore in Amsterdam definitief dicht. Door een reorganisatie komen meer dan honderd werknemers op straat te staan. De winkel in Rotterdam blijft wel gewoon draaien.

 

Over en uit na 4 jaar

Er gingen al langer geruchten over een mogelijke sluiting van de Amsterdamse winkel, en algemeen directeur Benjamin Colin heeft het nieuws van de reorganisatie nu zelf bevestigd via LinkedIn. Door de sluiting verliest een honderdtal medewerkers hun baan. Sommigen hebben volgens Colin al een nieuwe job gevonden: “Ik ben vastbesloten voor iedereen een nieuwe baan te vinden voor de winkel dichtgaat.”

 

Forever 21 opende iets meer dan vier jaar geleden zijn Amsterdamse winkel op een toplocatie in de Kalverstraat, met een winkeloppervlakte van 4.500 m². Het was meteen de allereerste Nederlandse vestiging van de Amerikaanse modeketen. Een jaar later landde Forever 21 ook in Rotterdam. 

 

Naar de reden van de sluiting blijft het gissen. Toen Forever 21 zich in 2016 uit België terugtrok en zijn Antwerpse vestiging sloot, klonk het dat de huurprijzen er te hoog waren. Mogelijk moet de verklaring voor de Amsterdamse sluiting ook in dezelfde richting gezocht worden.

 

Forever 21, dat zijn Europese hoofdkantoor in Breda heeft en een distributiecentrum in Bergen op Zoom, telt wereldwijd meer dan 800 winkels in 57 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bestseller investeert in About You

20/07/2018

De Deense Bestseller-groep neemt een aanzienlijke participatie in het Duitse modeplatform About You. Een kapitaalverhoging met zo’n 250 miljoen euro moet een verdere groei van de online retailer mogelijk maken.

Burberry ziet 100 miljoen euro in rook opgaan

20/07/2018

Niet iedereen ziet de noodzaak van duurzaamheid in: het Britse modemerk Burberry stookte vorig jaar voor meer dan dertig miljoen euro aan merkproducten op "om te vermijden dat ze in verkeerde handen zouden vallen".

Overnemer voor Belgische winkels Men at Work

20/07/2018

De drie Belgische vestigingen van de failliete modeketen Men at Work en de Antwerpse kledingzaak Fish & Chips zouden een nieuwe eigenaar hebben. Op meer details is het wel nog even wachten…

Postorder-icoon 3 Suisses legt in België de boeken neer

19/07/2018

De Belgische afdeling van 3 Suisses is failliet verklaard, na een rampzalig begin van de soldenperiode: de webshop verkocht al in de eerste soldendagen 30% minder. Elf banen staan op de tocht.

Adidas wil band met kleine winkelier versterken

15/07/2018

De Duitse sportmodereus Adidas wil de banden met de detailhandel aanhalen na protesten van winkeliers dat de Duitse gigant te agressief is in het promoten van zijn webshop. Daarbij zouden internationale fysieke ketens ook een (te?) grote rol krijgen.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.