Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam
Shutterstock

Forever 21 doet nog deze maand de deuren van zijn flagshipstore in Amsterdam definitief dicht. Door een reorganisatie komen meer dan honderd werknemers op straat te staan. De winkel in Rotterdam blijft wel gewoon draaien.

 

Over en uit na 4 jaar

Er gingen al langer geruchten over een mogelijke sluiting van de Amsterdamse winkel, en algemeen directeur Benjamin Colin heeft het nieuws van de reorganisatie nu zelf bevestigd via LinkedIn. Door de sluiting verliest een honderdtal medewerkers hun baan. Sommigen hebben volgens Colin al een nieuwe job gevonden: “Ik ben vastbesloten voor iedereen een nieuwe baan te vinden voor de winkel dichtgaat.”

 

Forever 21 opende iets meer dan vier jaar geleden zijn Amsterdamse winkel op een toplocatie in de Kalverstraat, met een winkeloppervlakte van 4.500 m². Het was meteen de allereerste Nederlandse vestiging van de Amerikaanse modeketen. Een jaar later landde Forever 21 ook in Rotterdam. 

 

Naar de reden van de sluiting blijft het gissen. Toen Forever 21 zich in 2016 uit België terugtrok en zijn Antwerpse vestiging sloot, klonk het dat de huurprijzen er te hoog waren. Mogelijk moet de verklaring voor de Amsterdamse sluiting ook in dezelfde richting gezocht worden.

 

Forever 21, dat zijn Europese hoofdkantoor in Breda heeft en een distributiecentrum in Bergen op Zoom, telt wereldwijd meer dan 800 winkels in 57 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Back to top