Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam

Forever 21 sluit flagshipstore in Amsterdam
Shutterstock

Forever 21 doet nog deze maand de deuren van zijn flagshipstore in Amsterdam definitief dicht. Door een reorganisatie komen meer dan honderd werknemers op straat te staan. De winkel in Rotterdam blijft wel gewoon draaien.

 

Over en uit na 4 jaar

Er gingen al langer geruchten over een mogelijke sluiting van de Amsterdamse winkel, en algemeen directeur Benjamin Colin heeft het nieuws van de reorganisatie nu zelf bevestigd via LinkedIn. Door de sluiting verliest een honderdtal medewerkers hun baan. Sommigen hebben volgens Colin al een nieuwe job gevonden: “Ik ben vastbesloten voor iedereen een nieuwe baan te vinden voor de winkel dichtgaat.”

 

Forever 21 opende iets meer dan vier jaar geleden zijn Amsterdamse winkel op een toplocatie in de Kalverstraat, met een winkeloppervlakte van 4.500 m². Het was meteen de allereerste Nederlandse vestiging van de Amerikaanse modeketen. Een jaar later landde Forever 21 ook in Rotterdam. 

 

Naar de reden van de sluiting blijft het gissen. Toen Forever 21 zich in 2016 uit België terugtrok en zijn Antwerpse vestiging sloot, klonk het dat de huurprijzen er te hoog waren. Mogelijk moet de verklaring voor de Amsterdamse sluiting ook in dezelfde richting gezocht worden.

 

Forever 21, dat zijn Europese hoofdkantoor in Breda heeft en een distributiecentrum in Bergen op Zoom, telt wereldwijd meer dan 800 winkels in 57 landen.