H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

Primark is van plan een filiaal  te openen in Antwerpen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Het Laatste Nieuws. De Ierse prijsbreker zou zijn intrek nemen in het pand waar H&M nu nog gevestigd is. Overigens hebben ook de Zweden grootse plannen.

Streefdatum: 2017

"H&M verhuist op 20 februari van zijn majestueuze pand op de Meir - kant Boerentoren - naar de buren, daar waar tot voor kort s.Oliver zat. Met de verhuis komt het gigantische gebouw, dat ook nog 'Meir Square' verbergt, leeg te staan. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou Primark er in 2017 zijn deuren openen", zo schrijft HLN.

 

Zowel het pand waar nu H&M zit als Meir Square, de vroegere doorsteek van de Meir naar de Huidevettersstraat, zouden daarbij worden omgevormd tot een winkel van Primark. De eerste werken zijn al gestart, al wil de Ierse kledingketen - die in augustus vorig jaar in Gent zijn vierde Belgische vestiging opende - het bericht nog niet bevestigen.

 

Extra winkel voor H&M

Ook bij H&M staat er flink wat te gebeuren. Niet alleen neemt de kledingreus op 20 februari zoals gezegd zijn intrek in het vroegere pand van s.Oliver, de winkel op de Meir 34-36 met twee verdiepingen en een oppervlakte van net geen 1.500 m²,  op 16 april openen de Zweden in de Leysstraat ook nog een extra winkel.

 

De vestiging in de Leysstraat wordt meteen de derde voor H&M in hartje Antwerpen. Die zal bijna 2.400 m² groot zijn, verspreid over drie verdiepingen. In het pand zat vroeger elektroketen Vanden Borre.

 

"Met deze twee nieuwe winkels wil H&M een compleet aanbod aan onze klanten in het centrum van Antwerpen aanbieden en meer toegankelijk worden", zegt Marianne Nerinckx van H&M Belgium. "In het midden van de Meir blijven we met een full concept store. In de Leysstraat willen we echt een familiewinkel en de nieuwe winkel op de Meir zal zich toespitsen op dames- en herenmode. We gaan ons per winkel echt richten naar een verschillend doelpubliek."

Tags: