H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir | RetailDetail

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

Primark is van plan een filiaal  te openen in Antwerpen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Het Laatste Nieuws. De Ierse prijsbreker zou zijn intrek nemen in het pand waar H&M nu nog gevestigd is. Overigens hebben ook de Zweden grootse plannen.

Streefdatum: 2017

"H&M verhuist op 20 februari van zijn majestueuze pand op de Meir - kant Boerentoren - naar de buren, daar waar tot voor kort s.Oliver zat. Met de verhuis komt het gigantische gebouw, dat ook nog 'Meir Square' verbergt, leeg te staan. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou Primark er in 2017 zijn deuren openen", zo schrijft HLN.

 

Zowel het pand waar nu H&M zit als Meir Square, de vroegere doorsteek van de Meir naar de Huidevettersstraat, zouden daarbij worden omgevormd tot een winkel van Primark. De eerste werken zijn al gestart, al wil de Ierse kledingketen - die in augustus vorig jaar in Gent zijn vierde Belgische vestiging opende - het bericht nog niet bevestigen.

 

Extra winkel voor H&M

Ook bij H&M staat er flink wat te gebeuren. Niet alleen neemt de kledingreus op 20 februari zoals gezegd zijn intrek in het vroegere pand van s.Oliver, de winkel op de Meir 34-36 met twee verdiepingen en een oppervlakte van net geen 1.500 m²,  op 16 april openen de Zweden in de Leysstraat ook nog een extra winkel.

 

De vestiging in de Leysstraat wordt meteen de derde voor H&M in hartje Antwerpen. Die zal bijna 2.400 m² groot zijn, verspreid over drie verdiepingen. In het pand zat vroeger elektroketen Vanden Borre.

 

"Met deze twee nieuwe winkels wil H&M een compleet aanbod aan onze klanten in het centrum van Antwerpen aanbieden en meer toegankelijk worden", zegt Marianne Nerinckx van H&M Belgium. "In het midden van de Meir blijven we met een full concept store. In de Leysstraat willen we echt een familiewinkel en de nieuwe winkel op de Meir zal zich toespitsen op dames- en herenmode. We gaan ons per winkel echt richten naar een verschillend doelpubliek."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Hoe Brantano een volwaardige moderetailer wordt

22/02/2018

FNG gaat Brantano uitbouwen tot een sterk uithangbord voor merkenmode en -schoenen, en ambieert zo de eerste keuze te zijn voor een breed publiek. De retailer wil de markt dekken met drie complementaire winkelformules en een nieuw online platform.

Jack & Jones opent vijf winkels volgens nieuw concept

22/02/2018

Modeketen Jack & Jones opent dit voorjaar vijf winkels volgens een nieuw winkelconcept, vandaag is de primeur al voor het Westland Shopping Center in Anderlecht. Ook in maart en april staan er openingen gepland.

Maken Chinese gevangenen kleren voor H&M en C&A?

20/02/2018

De Britse ex-journalist Peter Humphrey beticht C&A en H&M van dwangarbeid. Met eigen ogen zou hij gezien hebben hoe gevangenen in Shanghai moesten werken voor Westerse ketens. De retailers onderzoeken de zaak.

Chanel neemt aandeel in online retailer Farfetch

19/02/2018

Het Franse modemerk Chanel heeft een minderheidsaandeel genomen in het Britse Farfetch. Chanel wil de kennis van de online retailer gebruiken om zelf meer digitale innovaties te ontwikkelen voor de eigen klanten.

Monoprix wil webshop Sarenza overnemen

19/02/2018

Winkelketen Monoprix, onderdeel van de Franse Groupe Casino, heeft gesprekken opgestart rond een overname van online schoenverkoper Sarenza. Sarenza is een van de belangrijkste online merken in Frankrijk.

Zalando breidt samenwerking met Duitse retailers uit

16/02/2018

Zalando heeft de samenwerking met fysieke retailers in Duitsland verder uitgebreid. Schoenwinkels konden al bestellingen versturen via Zalando en nu is dat ook het geval voor winkels die kleding verkopen.

Back to top