H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

Primark is van plan een filiaal  te openen in Antwerpen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Het Laatste Nieuws. De Ierse prijsbreker zou zijn intrek nemen in het pand waar H&M nu nog gevestigd is. Overigens hebben ook de Zweden grootse plannen.

Streefdatum: 2017

"H&M verhuist op 20 februari van zijn majestueuze pand op de Meir - kant Boerentoren - naar de buren, daar waar tot voor kort s.Oliver zat. Met de verhuis komt het gigantische gebouw, dat ook nog 'Meir Square' verbergt, leeg te staan. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou Primark er in 2017 zijn deuren openen", zo schrijft HLN.

 

Zowel het pand waar nu H&M zit als Meir Square, de vroegere doorsteek van de Meir naar de Huidevettersstraat, zouden daarbij worden omgevormd tot een winkel van Primark. De eerste werken zijn al gestart, al wil de Ierse kledingketen - die in augustus vorig jaar in Gent zijn vierde Belgische vestiging opende - het bericht nog niet bevestigen.

 

Extra winkel voor H&M

Ook bij H&M staat er flink wat te gebeuren. Niet alleen neemt de kledingreus op 20 februari zoals gezegd zijn intrek in het vroegere pand van s.Oliver, de winkel op de Meir 34-36 met twee verdiepingen en een oppervlakte van net geen 1.500 m²,  op 16 april openen de Zweden in de Leysstraat ook nog een extra winkel.

 

De vestiging in de Leysstraat wordt meteen de derde voor H&M in hartje Antwerpen. Die zal bijna 2.400 m² groot zijn, verspreid over drie verdiepingen. In het pand zat vroeger elektroketen Vanden Borre.

 

"Met deze twee nieuwe winkels wil H&M een compleet aanbod aan onze klanten in het centrum van Antwerpen aanbieden en meer toegankelijk worden", zegt Marianne Nerinckx van H&M Belgium. "In het midden van de Meir blijven we met een full concept store. In de Leysstraat willen we echt een familiewinkel en de nieuwe winkel op de Meir zal zich toespitsen op dames- en herenmode. We gaan ons per winkel echt richten naar een verschillend doelpubliek."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Persoonlijke webwinkel voor elke Zalando-klant op komst

15/12/2017

Bij Zalando zijn liefst 600 medewerkers bezig met artificiële intelligentie. De online moderetailer wil zijn shopomgeving op die manier volledig personaliseren: binnen de 18 maanden moeten alle klanten er een eigen aanbod op maat aantreffen. 

Minder klanten en dus minder omzet voor H&M

15/12/2017

De Zweedse H&M Group heeft in het vierde kwartaal de omzet met 4 procent zien dalen. Die daling is te wijten aan het feit dat de winkels van het modebedrijf minder klanten over de vloer hebben gekregen.

Zo verbetert JBC de winkelervaring

14/12/2017

JBC opent vandaag haar Innovation Lab op de Corda Campus in Hasselt. De kledingketen experimenteert er met bewegingssensoren, gepersonaliseerde in-store boodschappen, een pop-up printshop en een feedbacktotem.

Hunkemöller is Europees Retailer van het Jaar

14/12/2017

De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller is verkozen tot ‘Retail of the Year Europe 2017-2018’. De verkiezing werd voor de derde keer georganiseerd door Q&A, dat ook in België en Nederland de Retailer van het Jaar verkiest.

Amancio Ortega neemt afscheid van Inditex met grote kwartaalgroei

14/12/2017

In de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2017 is de omzet van Inditex met 10% gegroeid naar 17,96 miljard euro. Dat maakte het Spaanse modebedrijf bekend in de schaduw van het afscheid van de grote man achter Inditex, Amancio Ortega.

Hunkemöller levert binnen twee uur aan de deur

12/12/2017

Lingerieketen Hunkemöller biedt in aanloop naar de feestdagen een deel van zijn klanten een nieuwe service. Wie binnen de ring van Amsterdam of Antwerpen woont, kan zijn aankoop immers binnen twee uur laten leveren.

Back to top