H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

Primark is van plan een filiaal  te openen in Antwerpen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Het Laatste Nieuws. De Ierse prijsbreker zou zijn intrek nemen in het pand waar H&M nu nog gevestigd is. Overigens hebben ook de Zweden grootse plannen.

Streefdatum: 2017

"H&M verhuist op 20 februari van zijn majestueuze pand op de Meir - kant Boerentoren - naar de buren, daar waar tot voor kort s.Oliver zat. Met de verhuis komt het gigantische gebouw, dat ook nog 'Meir Square' verbergt, leeg te staan. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou Primark er in 2017 zijn deuren openen", zo schrijft HLN.

 

Zowel het pand waar nu H&M zit als Meir Square, de vroegere doorsteek van de Meir naar de Huidevettersstraat, zouden daarbij worden omgevormd tot een winkel van Primark. De eerste werken zijn al gestart, al wil de Ierse kledingketen - die in augustus vorig jaar in Gent zijn vierde Belgische vestiging opende - het bericht nog niet bevestigen.

 

Extra winkel voor H&M

Ook bij H&M staat er flink wat te gebeuren. Niet alleen neemt de kledingreus op 20 februari zoals gezegd zijn intrek in het vroegere pand van s.Oliver, de winkel op de Meir 34-36 met twee verdiepingen en een oppervlakte van net geen 1.500 m²,  op 16 april openen de Zweden in de Leysstraat ook nog een extra winkel.

 

De vestiging in de Leysstraat wordt meteen de derde voor H&M in hartje Antwerpen. Die zal bijna 2.400 m² groot zijn, verspreid over drie verdiepingen. In het pand zat vroeger elektroketen Vanden Borre.

 

"Met deze twee nieuwe winkels wil H&M een compleet aanbod aan onze klanten in het centrum van Antwerpen aanbieden en meer toegankelijk worden", zegt Marianne Nerinckx van H&M Belgium. "In het midden van de Meir blijven we met een full concept store. In de Leysstraat willen we echt een familiewinkel en de nieuwe winkel op de Meir zal zich toespitsen op dames- en herenmode. We gaan ons per winkel echt richten naar een verschillend doelpubliek."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon werkt aan eigen sportkleding

17/10/2017

Amazon zou momenteel werken aan eigen collecties sportkleding en daarvoor al contact hebben met producenten die ook al werken voor ketens als Gap en Uniqlo. Momenteel produceren ze wel nog maar kleine aantallen.

Doorstart McGregor komt er niet

16/10/2017

De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Het failliete bedrijf werd enkele weken geleden overgenomen door Rens van der Schoor, maar die ziet een doorstart niet meer zitten.

H&M investeert in recyclage van oude kleding

12/10/2017

Het Zweedse H&M heeft een minderheidsaandeel genomen in Re:newcell, dat zich bezig houdt met de ontwikkeling van een duurzame mode-industrie. De technologie van Re:newcell mikt op de recyclage van oude kleding.

Winst Uniqlo meer dan verdubbeld

12/10/2017

Het Japanse Uniqlo heeft in het voorbije boekjaar zijn winst meer dan verdubbeld. De omzet ging er nochtans maar met iets meer dan 4% op vooruit. De modeketen verwacht dat de internationale verkoop binnenkort groter is dan die in Japan.

Ook Gucci stopt nu met bont

12/10/2017

Modemerk Gucci gaat geen bont meer verwerken in zijn kleding en accessoires. Dat heeft CEO Marco Bizzarri aangekondigd tijdens een toespraak in het London College of Fashion, bij de uitreiking van de Kering Award voor duurzame mode.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Back to top