H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir | RetailDetail

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

H&M ruimt plaats voor Primark op de Meir

Primark is van plan een filiaal  te openen in Antwerpen. Dat bevestigen verschillende bronnen aan Het Laatste Nieuws. De Ierse prijsbreker zou zijn intrek nemen in het pand waar H&M nu nog gevestigd is. Overigens hebben ook de Zweden grootse plannen.

Streefdatum: 2017

"H&M verhuist op 20 februari van zijn majestueuze pand op de Meir - kant Boerentoren - naar de buren, daar waar tot voor kort s.Oliver zat. Met de verhuis komt het gigantische gebouw, dat ook nog 'Meir Square' verbergt, leeg te staan. Volgens bronnen dicht bij het dossier zou Primark er in 2017 zijn deuren openen", zo schrijft HLN.

 

Zowel het pand waar nu H&M zit als Meir Square, de vroegere doorsteek van de Meir naar de Huidevettersstraat, zouden daarbij worden omgevormd tot een winkel van Primark. De eerste werken zijn al gestart, al wil de Ierse kledingketen - die in augustus vorig jaar in Gent zijn vierde Belgische vestiging opende - het bericht nog niet bevestigen.

 

Extra winkel voor H&M

Ook bij H&M staat er flink wat te gebeuren. Niet alleen neemt de kledingreus op 20 februari zoals gezegd zijn intrek in het vroegere pand van s.Oliver, de winkel op de Meir 34-36 met twee verdiepingen en een oppervlakte van net geen 1.500 m²,  op 16 april openen de Zweden in de Leysstraat ook nog een extra winkel.

 

De vestiging in de Leysstraat wordt meteen de derde voor H&M in hartje Antwerpen. Die zal bijna 2.400 m² groot zijn, verspreid over drie verdiepingen. In het pand zat vroeger elektroketen Vanden Borre.

 

"Met deze twee nieuwe winkels wil H&M een compleet aanbod aan onze klanten in het centrum van Antwerpen aanbieden en meer toegankelijk worden", zegt Marianne Nerinckx van H&M Belgium. "In het midden van de Meir blijven we met een full concept store. In de Leysstraat willen we echt een familiewinkel en de nieuwe winkel op de Meir zal zich toespitsen op dames- en herenmode. We gaan ons per winkel echt richten naar een verschillend doelpubliek."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Stevent Men at Work op faillissement af?

22/06/2018

De Nederlandse denim- en streetwearketen Men at Work zit in financiële moeilijkheden: ze sluit haar webshop en ook voor de fysieke winkels dreigt mogelijk de sluiting.

H&M brengt eigen hersteldienst naar winkels

21/06/2018

H&M introduceert een nieuw concept: in de afdeling Take Care van sommige winkels kun je kleren laten herstellen of personaliseren. Zowel in de gloednieuwe winkel in Parijs als in het vlaggenschip in Hamburg is al een hersteldienst te vinden.

Nieuwe generatie aan het roer van schoenenketen Maniet

18/06/2018

De 28-jarige Allison Vanderplancke neemt het roer over van haar vader als CEO van schoenenketen Maniet. Het is al de vijfde generatie aan het hoofd van het Waalse familiebedrijf.

Afound, het eerste outletplatform van H&M, van start in Zweden

15/06/2018

Afound, een nieuwe multimerkenformule van de H&M Group, is deze week van start gegaan in Zweden. De eerste twee winkels openden in Stockholm en Malmö: samen met het webplatform zijn ze een outletmarktplaats voor modekoopjes.

Eerste Vlaamse Kiabi komt in Brugge

14/06/2018

Amper twee jaar nadat Kiabi de grens met ons land overstak, opent het Franse confectiemerk dit najaar al zijn zesde Belgische winkel. Die komt in Brugge en wordt meteen de allereerste vestiging op Vlaamse bodem.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.