Nieuwe concessiepartner voor schoenafdeling Galeria Inno

Shutterstock.com

De Duitse schoenendistributeur Mayer Schuhe is sinds 1 februari de nieuwe concessiepartner van Galeria Inno voor alle schoenenafdelingen. Dat gebeurt onder leiding van de Belg Erik Van Heuven.

 

Shop-in-shops

Mayer Schuhe is een grote naam in de schoenwereld: het bedrijf maakt deel uit van de HR Group Osnabrück Duitsland. Die belevert in Europa zowat 2000 shops via wholesale, heeft een 400-tal eigen schoenwinkels onder de naam Reno en ontwikkelt ook e-commerceactiviteiten. Daarnaast verzorgt de groep ook de schoenenafdelingen van de Belgische C&A-filialen. Sinds 1 februari beheert de groep dus ook alle shop-in-shops met schoenen voor de zestien warenhuizen van Kaufhof-dochter Galeria Inno, bevestigde de onderneming aan RetailDetail.

 

De deal werd gesloten door de Belg Erik Van Heuven, die sinds 2009 actief is binnen HR Group als operationeel directeur en lid van de raad van bestuur. Sinds de verkoop van het bedrijf in 2016 aan investeerder Capiton is hij actief als strategisch adviseur voor de expansie in Benelux en de rest van West-Europa.