Peek & Cloppenburg sluit vestiging op de Meir

Shutterstock

Na 42 jaar komt er een einde aan de aanwezigheid van Peek & Cloppenburg op de Antwerpse Meir. De hoofdzetel in Duitsland ziet geen meerwaarde meer voor de winkel op de Belgische markt.

 

Online, huurprijzen en… kortingen

Enkele dagen nadat bekend werd dat de Zweedse modegigant H&M mogelijk twee van zijn drie vestigingen op de Meir sluit, is er alweer slecht nieuws voor Antwerpens bekendste winkelstraat: Peek & Cloppenburg houdt het er na 42 jaar voor bekeken.

 

Wanneer precies de winkel de deuren sluit, is nog niet bekend. "We draaien zeker nog voldoende omzet om gewoon verder te kunnen, maar we kosten de hoofdzetel te veel", zegt de winkelmanager van P&C in Het Laatste Nieuws. "Meer details weten we ook nog niet. Zo weet ik niet wat er met de veertig werknemers zal gebeuren. Komt er een reorganisatie? Is er een sociaal vangnet? We weten het niet", klinkt het.

 

Volgens de winkelmanager, die al 31 jaar actief is in de winkel, zullen er nog handelszaken volgen: "De klant wil steeds meer afprijzingen en de marges worden kleiner. Neem daar de groeiende markt van het online shoppen en de hoge huurprijzen bij en je weet dat er een probleem is in de retail." Zijn bevindingen sluiten aan bij een aantal recente onderzoeken, die bevestigt dat de meeste klanten geen volle prijs meer willen betalen.