Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center

Peek & Cloppenburg sluit in Wijnegem Shopping Center
Foto: Vytautas Kielaitis / Shutterstock.com

Multimerkketen Peek & Cloppenburg sluit op 14 juli haar vestiging in Wijnegem Shopping Center: alle veertig medewerkers verliezen hun job. De winkel op de Antwerpse Meir blijft als laatste Belgische vestiging open.

 

Eind maart beslist na huuronderhandelingen

De winkel van Peek & Cloppenburg op de Meir in Antwerpen is vanaf juli de laatst overblijvende vestiging in België. Hoewel P&C er al sinds de start van Wijnegem Shopping Center in 1993 bij was, is het niet tot een akkoord kunnen komen met het winkelcentrum voor een verlenging van het huurcontract. Het winkelcentrum zou volgens Gazet van Antwerpen een fikse verhoging van de huurprijs hebben doorgevoerd, waardoor P&C al eind maart zou hebben beslist om zich uit het Wijnegem Shopping Center terug te trekken. 

 

SCMS-Ceusters, de uitbater van het winkelcentrum, beweert echter dat het daar niks mee te maken heeft: “Ik kan wel zeggen dat P&C deze winkel sowieso had gesloten, zelfs indien we de huurprijs hadden verlaagd. Haar multibrand-concept en de uitstraling van het merk P&C zelf hebben betere tijden gekend”, aldus Axel Ceusters.

 

"Spel correct gespeeld"

Peek & Cloppenburg heeft in Wijnegem een pand van 2.443 m² en stelt daar 23 winkelbedienden tewerk met een contract voor onbepaalde duur gaan en ongeveer evenveel medewerkers met een tijdelijk contract. De vakbonden zijn al tot een sociaal akkoord gekomen, verneemt GvA van de christelijke vakbond LBC. “P&C heeft het spel correct gespeeld. Hierdoor waren er ook nooit acties en konden we onlangs een sociaal akkoord sluiten. Naast een verbrekingsvergoeding is onder meer begeleiding voorzien om de ontslagen medewerkers”, zegt Kirsten Rosiers, secretaris bij LBC. 

 

Welke nieuwe huurder het vrijkomende pand overneemt, is nog niet bekend. Het gerucht dat modediscounter Primark er de deuren opent, wordt niet bevestigd. Wel geeft SCMS-Ceusters aan dat er al een nieuwe huurder is gevonden. “We hopen daar tegen september een nieuwe opening te kunnen vieren. Mogelijk wordt het februari, maar dan gaan we intussen sowieso voor een tijdelijke invulling zorgen”, klinkt het.