Vanaudenhove opnieuwe CEO bij Euro Shoe Group | RetailDetail

Vanaudenhove opnieuw CEO bij Euro Shoe Group

Vanaudenhove opnieuw CEO bij Euro Shoe Group
Shutterstock

Philippe Vanaudenhove, de zoon van een van de oprichters van Euro Shoe Group, is na drie jaar opnieuw CEO bij het schoenenbedrijf. Hij vervangt zijn opvolger Kurt Moons, die opzij wordt geschoven.

“Nieuwe strategie”

Kurt Moons was sinds 2014 CEO bij Euro Shoe Group en moest het bedrijf met zijn ervaring doorheen de veranderende marktomstandigheden sleuren. Zo was hij verantwoordelijk voor de verkoop van Avance en de naamsverandering van Shoe Discount naar Bristol. “Nu dat project is afgerond, is het tijd voor de implementatie van een nieuwe strategie”, aldus Philippe Vanaudenhove volgens Made in Limburg. “Ik neem terug mijn rol als CEO van het bedrijf op, zoals al het geval was van 2006 tot 2014.”

 

Elise Vanaudenhove gaat dan weer aan de slag als COO, terwijl de samenwerking met Kurt Moons en inkoopdirecteur Bert Vanwambeke wordt stopgezet. Huidig COO Stefaan Van Weyenbergh kan aan de slag in een nieuwe functie bij de groep. CFO Bart Rayen is zo bijna de enige die gewoon op post blijft.

 

“Het werk van de voorbije jaren was belangrijk. Vandaag zetten we nog een stap verder”, aldus Vanaudenhove. “Een aantal belangrijke taken die aangevat moeten worden zijn onder meer het verder ‘ontzorgen’ van de geranten, het finetunen van de collecties, het versterken van onze digitale activiteit, en nog veel meer. Samen met de vernieuwde directieploeg kijk ik er enorm naar uit het potentieel van dit prachtige bedrijf verder uit te bouwen.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dior ruilt Belgisch creatief directeur in voor Brit

19/03/2018

De Belg Kris Van Assche was elf jaar lang creatief directeur van Dior Homme, maar verlaat nu het modehuis om nieuwe uitdagingen aan te gaan. In zijn plaats komt Brits ontwerper Kim Jones.

Koffermerk Rimowa zet alle dealercontracten stop

19/03/2018

Het koffermerk Rimowa, onderdeel van luxeconcern LVMH, heeft alle dealercontracten stopgezet. Het gaat binnenkort een volledig nieuwe procedure opstarten, waarbij slechts een deel van de dealers opnieuw een contract krijgt.

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

Bod op Yoox Net-a-Porter goedgekeurd door mededingingsautoriteit

16/03/2018

De Italiaanse mededingingsautoriteit heeft de mogelijke overname van Yoox Net-a-Porter door het Zwitserse Richemont goedgekeurd. Als het volledige bod wordt aanvaard, dan heeft het een waarde van 2,7 miljard euro.

Donatella Versace zweert bont af

15/03/2018

Het Italiaanse modemerk Versace stopt met het gebruik van bont. Ontwerpster Donatella Versace wil geen dieren meer doden voor mode, zegt ze in een interview met The Economist.

FNG wil terugkeren naar België

15/03/2018

De Belgisch-Nederlandse modegroep FNG wil zijn statutaire zetel weer van Nederland naar België verplaatsen. Ook plant de groep achter Brantano, Claudia Sträter en Miss Etam zich op de beurs in Brussel te laten noteren.

Back to top