Vanaudenhove opnieuw CEO bij Euro Shoe Group

Vanaudenhove opnieuw CEO bij Euro Shoe Group

Philippe Vanaudenhove, de zoon van een van de oprichters van Euro Shoe Group, is na drie jaar opnieuw CEO bij het schoenenbedrijf. Hij vervangt zijn opvolger Kurt Moons, die opzij wordt geschoven.

“Nieuwe strategie”

Kurt Moons was sinds 2014 CEO bij Euro Shoe Group en moest het bedrijf met zijn ervaring doorheen de veranderende marktomstandigheden sleuren. Zo was hij verantwoordelijk voor de verkoop van Avance en de naamsverandering van Shoe Discount naar Bristol. “Nu dat project is afgerond, is het tijd voor de implementatie van een nieuwe strategie”, aldus Philippe Vanaudenhove volgens Made in Limburg. “Ik neem terug mijn rol als CEO van het bedrijf op, zoals al het geval was van 2006 tot 2014.”

 

Elise Vanaudenhove gaat dan weer aan de slag als COO, terwijl de samenwerking met Kurt Moons en inkoopdirecteur Bert Vanwambeke wordt stopgezet. Huidig COO Stefaan Van Weyenbergh kan aan de slag in een nieuwe functie bij de groep. CFO Bart Rayen is zo bijna de enige die gewoon op post blijft.

 

“Het werk van de voorbije jaren was belangrijk. Vandaag zetten we nog een stap verder”, aldus Vanaudenhove. “Een aantal belangrijke taken die aangevat moeten worden zijn onder meer het verder ‘ontzorgen’ van de geranten, het finetunen van de collecties, het versterken van onze digitale activiteit, en nog veel meer. Samen met de vernieuwde directieploeg kijk ik er enorm naar uit het potentieel van dit prachtige bedrijf verder uit te bouwen.”