Victory & Dreams koopt Bonita van Tom Tailor

Victory & Dreams koopt Bonita van Tom Tailor
Shutterstock.com

Victory & Dreams, moederbedrijf van Miller & Monroe, Men At Work en Witteveen, is de nieuwe eigenaar van damesmodelabel Bonita. Het Nederlandse modeconcern neemt de Duitse kledingketen over van Tom Tailor.

 

Zorgenkindje

Tom Tailor had eerder al te kennen gegeven dat het af wilde van Bonita. Bij een herstructurering werden al eens 150 winkels van het damesmerk gesloten in een poging om weer winstgevend te worden. Maar ook vorig jaar vielen de cijfers fel tegen: in de eerste negen maanden van het boekjaar werd een negatief ebitda gehaald van 6,6 miljoen euro op een totale omzet van 172 miljoen euro. In het derde kwartaal vielen de verkopen zelfs terug met 18,5 procent.

 

De overnemer, Victory & Dreams, is bij monde van CEO Lex Hes vol vertrouwen over de toekomst van Bonita. “Zowel het merk als de formule van Bonita passen perfect in de bedrijven- en merkenportefeuille van Victory & Dreams. Ik zie veel mogelijkheden voor synergie-effecten, waardoor Bonita binnen onze merkenportefeuille zijn volle potentieel kan ontwikkelen, vooral in samenwerking en combinatie met Witteveen.”

 

Bonita beschikt over een netwerk van 751 eigen vestigingen en 85 shop-in-shops. Het merk is actief in zes landen (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Slovenië, België en Nederland). De kleding van Bonita is ook online verkrijgbaar via eigen webshops en platformen van derden.

 

Victory & Dreams nam eerder al Charles Vögele over, net als de modeketens Witteveen en Men At Work. Charles Vögele werd nadien omgedoopt tot Miller & Monroe.