Zeeman lanceert genderneutrale collectie

Zeeman lanceert genderneutrale collectie
Zeeman

Kledingdiscounter Zeeman introduceert eind deze maand een unisexlijn onder de naam #BasicZ. Het bedrijf pakte al eerder uit met opvallende productlanceringen, zoals premium sneakers.

 

Basics

Op 29 februari zal de nieuwe genderneutrale collectie in de winkels liggen. Zoals de naam #BasicZ al laat uitschijnen, zal de unisexlijn bestaan uit een aantal basisstukken zoals hoodies, sweaters en T-shirts. Ze zullen beschikbaar zijn in onder andere roze, ijsblauw en zwart. Volgens de kledingdiscounter speelt de collectie in op de maatschappelijke trend dat mannen en vrouwen steeds vaker elkaars kleding dragen. Met dat doel voor ogen werd de collectie alvast ontworpen.

 

Zeeman deed in het verleden al van zich spreken met opvallende productlanceringen (en geslaagde reclamecampgnes). Vorig jaar nog lanceerde de keten twee soorten sneakers, een goedkoop basismodel (ook al Basic Z genaamd) en een prijzige tegenhanger, de Hybrid Z. Eerder kwam de retailer ook al met een bruidsjurk die minder dan 30 euro kostte.