Drukst bezochte Delhaize van Kortrijk jaar dicht

Delhaize Sint-Rochus, de drukst bezochte supermarkt van de keten in Kortrijk en omstreken, is aan zijn laatste dagen bezig. Na het weekend moet de winkel wijken voor een nieuwbouw, de werken zullen een jaar duren.

 

Geen tijdelijke vestiging

De huidige vestiging in de Doorniksewijk opende in 1967 de deuren en groeide in die tijd uit tot de drukst bezochte Delhaize in het Kortrijkse. 52 jaar later gaat de vestiging tegen de vlakte om plaats te maken voor een nieuwbouw van 2100 m² ‑ een kwart groter dan vandaag – mét groendak in plaats van de huidige dakparking. Parkeren zal voortaan kunnen onder de nieuwe supermarkt (daar is plaats voor 151 auto’s en 31 fietsen) en aan de ingang van de supermarkt komen nog eens 29 auto- en 64 fietsstaanplaatsen. De werken starten nu maandag en het is de bedoeling dat de nieuwe Delhaize Sint-Rochus nog vóór Kerstmis van dit jaar heropent.

 

De nieuwbouw van Delhaize is één van de vele veranderingen die de buurt nog zal ondergaan. “Het belangrijkste is dat Delhaize daar blijft, want een supermarkt is een belangrijke voorziening voor de ruime omgeving”, zegt schepen Wout Maddens (Open VLD) in Het Nieuwsblad. Heel even lag een plan op tafel om de nieuwe Delhaize te integreren in het nog te ontwikkelen woonproject in de Loofstraat, maar omwille van de timing gingen die plannen niet door. “Ik begrijp dat zij niet kunnen wachten tot de concrete plannen voor de site van Maria's Voorzienigheid uitgetekend zijn en dus kiezen om te herbouwen op de eigen site.”

 

“We hebben besloten geen tijdelijke vestiging te bouwen”, zegt communicatieverantwoordelijke van Delhaize Roel Dekelver. Klanten kunnen de rest van het jaar onder meer naar Delhaize Kortrijk Noord aan de Gentsesteenweg, waar ze een jaar lang 3% korting genieten. Alvorens de werken nu maandag van start gaan, wordt vrijdag en zaterdag nog een stormloop verwacht voor de totale uitverkoop.