Fiets! en Dreamland onder hetzelfde dak in Gent

Jongetje op kinderfiets in winkel Dreamland
Foto : Colruyt Group

Dreamland en Fiets! zijn gaan samenwonen in Gent: in de Dreamland-winkel op de Rooigemlaan heeft Fiets! een eigen winkel geopend. De twee waren al familie, want ze zijn allebei eigendom van Colruyt Group.

 

Tweede, kleinere locatie

Dreamland staat in Gent een deel van zijn winkeloppervlakte af aan de fietsketen, die sinds 2019 eveneens onderdeel is van Colruyt Group. Voorheen had Fiets! in Gent enkel een vestiging aan het Sint-Pietersstation, maar de keten was op zoek naar een tweede, kleinere locatie. Die vond ze dus aan de Rooigemlaan, onder hetzelfde dak als Dreamland.

 

De tweede vestiging van Fiets! is kleiner, maar dat was volgens manager Wim Teerlynck net de bedoeling. Het gaat niet om een "copy-paste van het winkelconcept aan het station", maar om een winkelpunt met de focus op elektrische fietsen en een beperkt servicepunt. Kleine herstellingen kunnen in de winkel worden gedaan, voor groot onderhoud worden de fietsen naar de werkruimte aan het Sint-Pietersstation overgebracht.

 

"Tijdens de zoektocht naar een tweede locatie in het Gentse werd het idee voorgesteld om de grote ruimte aan de Rooigemlaan, die voordien volledig toebehoorde aan Dreamland, zo goed mogelijk te gaan benutten", klinkt het. Hoe veel oppervlakte Dreamland daarvoor moet inboeten, is niet bekend. Het is de eerste keer dat beide formules de krachten bundelen.