Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord | RetailDetail

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires stapt in de Belgische babyspecialist Noukie's, die zo zijn expansie wil versnellen. De Franse markt vormt daarbij de topprioriteit.

Franse markt prioriteit

Hoeveel het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires, dat intussen zo'n 450 miljoen euro beheert, op tafel legt voor zijn eerste investering in België, is niet bekend. Het gaat wel om een minderheidsparticipatie; oprichters Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot behouden de meerderheid. 

 

Met het geld wil Noukie's verder groeien in Frankrijk, waar het in mei vorig jaar zes Parijse winkels overnam van Le Monde de Bébé. Eind vorige maand raakte ook bekend dat de groep snel nieuwe vestigingen in enkele Belgische winkelcentra wil openen.

 

Noukie's telt momenteel 25 eigen boetieks in België en Frakrijk en verkoopt zijn gamma in zo'n 30 landen. De babyspecialist draait momenteel een omzet van 23 miljoen euro en ambieert op korte tot middellange termijn een omzet van om en bij de 30 miljoen. Het bedrijf startte in 1996 als producent van knuffels, maar intussen uitgegroeid tot een babyspecialist met een kledingcollectie, linnengoed, meubilair en zelfs tekenfilms.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Home24 nieuw succesverhaal voor Rocket Internet

18/06/2018

Investeringsgroep Rocket Internet bracht na Zalando, HelloFresh en Delivery Hero afgelopen vrijdag ook de online meubelwinkel Home24 met succes naar de beurs. Met het opgehaalde geld wil de webshop zijn groei versnellen.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.

Blokker België heeft een nieuwe directeur

31/05/2018

Rob Schuyt is per 1 mei in dienst getreden als algemeen directeur van Blokker in België. Hij neemt hiermee de functie over van Bernd Bosch, met wie het contract is beëindigd.