Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires stapt in de Belgische babyspecialist Noukie's, die zo zijn expansie wil versnellen. De Franse markt vormt daarbij de topprioriteit.

Franse markt prioriteit

Hoeveel het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires, dat intussen zo'n 450 miljoen euro beheert, op tafel legt voor zijn eerste investering in België, is niet bekend. Het gaat wel om een minderheidsparticipatie; oprichters Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot behouden de meerderheid. 

 

Met het geld wil Noukie's verder groeien in Frankrijk, waar het in mei vorig jaar zes Parijse winkels overnam van Le Monde de Bébé. Eind vorige maand raakte ook bekend dat de groep snel nieuwe vestigingen in enkele Belgische winkelcentra wil openen.

 

Noukie's telt momenteel 25 eigen boetieks in België en Frakrijk en verkoopt zijn gamma in zo'n 30 landen. De babyspecialist draait momenteel een omzet van 23 miljoen euro en ambieert op korte tot middellange termijn een omzet van om en bij de 30 miljoen. Het bedrijf startte in 1996 als producent van knuffels, maar intussen uitgegroeid tot een babyspecialist met een kledingcollectie, linnengoed, meubilair en zelfs tekenfilms.

Tags: