Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord | RetailDetail

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires stapt in de Belgische babyspecialist Noukie's, die zo zijn expansie wil versnellen. De Franse markt vormt daarbij de topprioriteit.

Franse markt prioriteit

Hoeveel het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires, dat intussen zo'n 450 miljoen euro beheert, op tafel legt voor zijn eerste investering in België, is niet bekend. Het gaat wel om een minderheidsparticipatie; oprichters Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot behouden de meerderheid. 

 

Met het geld wil Noukie's verder groeien in Frankrijk, waar het in mei vorig jaar zes Parijse winkels overnam van Le Monde de Bébé. Eind vorige maand raakte ook bekend dat de groep snel nieuwe vestigingen in enkele Belgische winkelcentra wil openen.

 

Noukie's telt momenteel 25 eigen boetieks in België en Frakrijk en verkoopt zijn gamma in zo'n 30 landen. De babyspecialist draait momenteel een omzet van 23 miljoen euro en ambieert op korte tot middellange termijn een omzet van om en bij de 30 miljoen. Het bedrijf startte in 1996 als producent van knuffels, maar intussen uitgegroeid tot een babyspecialist met een kledingcollectie, linnengoed, meubilair en zelfs tekenfilms.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carré Blanc wil twintigtal winkels in ons land

22/03/2018

Carré Blanc, Frankrijks nr. 1 en een van Europa's grootste distributeurs van huishoudlinnen, wil ons land veroveren via franchising. Het Franse merk ziet potentieel voor een twintigtal winkels in België.

Pak minder winst voor DHZ-reus Kingfisher

22/03/2018

De Britse doe-het-zelfgroep Kingfisher zag zijn nettowinst in zijn voorbije boekjaar met ruim 20% dalen als gevolg van de herstructurering in eigen land en een zwakke verkoop in Frankrijk.

Made.com haalt 45 miljoen euro op

19/03/2018

Online meubelshop Made.com heeft in een nieuwe investeringsronde 45 miljoen euro opgehaald. Dat geld wordt gebruikt om verdere expansie in Europa te financieren. 

Oh'Green opent eerste tuinwinkel in Aarschot

13/03/2018

De Garden Center Holding, ontstaan uit de fusie van het Waalse Oh!Green, vier winkels van Walter Van Gastel en drie Intratuin-winkels, opent morgen de allereerste Oh'Green-tuinwinkel in Aarschot.

Ikea gaat “miljarden investeren” om Amazon & Co voor te blijven

08/03/2018

Ikea gaat de komende jaren miljarden investeren om “dichter bij de klant te komen” en pure players als Amazon voor te blijven. Dat zegt de kersverse financieel directeur van Ikea Group, Juvencio Maeztu.

Maisons du Monde doorbreekt het miljard en gaat voor het VK

07/03/2018

Maisons du Monde heeft in 2017 de grens van het miljard euro omzet doorbroken. De Franse woonketen blijft stevig groeien, nu ook in het Verenigd Koninkrijk, maar toch stelt het de verwachtingen voor 2018 naar beneden toe bij.

Back to top