Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires stapt in de Belgische babyspecialist Noukie's, die zo zijn expansie wil versnellen. De Franse markt vormt daarbij de topprioriteit.

Franse markt prioriteit

Hoeveel het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires, dat intussen zo'n 450 miljoen euro beheert, op tafel legt voor zijn eerste investering in België, is niet bekend. Het gaat wel om een minderheidsparticipatie; oprichters Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot behouden de meerderheid. 

 

Met het geld wil Noukie's verder groeien in Frankrijk, waar het in mei vorig jaar zes Parijse winkels overnam van Le Monde de Bébé. Eind vorige maand raakte ook bekend dat de groep snel nieuwe vestigingen in enkele Belgische winkelcentra wil openen.

 

Noukie's telt momenteel 25 eigen boetieks in België en Frakrijk en verkoopt zijn gamma in zo'n 30 landen. De babyspecialist draait momenteel een omzet van 23 miljoen euro en ambieert op korte tot middellange termijn een omzet van om en bij de 30 miljoen. Het bedrijf startte in 1996 als producent van knuffels, maar intussen uitgegroeid tot een babyspecialist met een kledingcollectie, linnengoed, meubilair en zelfs tekenfilms.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Met nieuwe locatie in Antwerpen wil fonQ België veroveren

14/11/2017

Webwarenhuis fonQ heeft grote plannen voor de Belgische markt: met een vestiging in Antwerpen en de bouw van een nieuw distributiecentrum in Utrecht hoopt het Nederlandse onlinewarenhuis in België een grotere marktpositie te veroveren.

West-Vlaams Floralux opent nu ook in Limburg

14/11/2017

In het Limburgse Ham gaan twee familiebedrijven samenwerken om van het huidige tuincentrum een enorm nieuw winkelcomplex te maken. Het West-Vlaamse Floralux pompt twaalf miljoen euro in het project en creëert zo dertig nieuwe jobs.

Amazon komt nu ook met eigen meubels

08/11/2017

Amazon heeft nog maar eens een aantal eigen merken op de markt gebracht. Zo stapt de e-commercereus voor het eerst ook zelf in sportkleding en meubels.

Beter Bed Holding groeit verder, behalve in Duitsland

03/11/2017

De omzet van de Beter Bed Holding is in het derde kwartaal met 3,3% gegroeid. De beddenverkoper presteerde goed in alle markten, behalve in Duitsland waar het kampt met de gevolgen van een gifprobleem.

Algemeen directeur Leen Bakker stapt op

02/11/2017

Rob van den Noort vertrekt binnenkort als algemeen directeur bij Leen Bakker. Hij was nog maar sinds 2015 aan de slag in die functie, maar zegt dat zijn werk er opzit. Een opvolger is er momenteel nog niet.

Ikea België start met verkoop zonnepanelen

12/10/2017

Woonwarenhuisketen Ikea verkoopt voortaan ook zonnepanelen. Die zouden zo’n 6 tot 10% goedkoper zijn dan bij de gevestigde spelers op de markt. Anders dan de meubels is er van zelf monteren echter geen sprake: daarvoor werkt Ikea samen met het Britse Solarcentury.

Back to top