Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Babyspecialist Noukie’s haalt Franse investeerder aan boord

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires stapt in de Belgische babyspecialist Noukie's, die zo zijn expansie wil versnellen. De Franse markt vormt daarbij de topprioriteit.

Franse markt prioriteit

Hoeveel het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires, dat intussen zo'n 450 miljoen euro beheert, op tafel legt voor zijn eerste investering in België, is niet bekend. Het gaat wel om een minderheidsparticipatie; oprichters Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot behouden de meerderheid. 

 

Met het geld wil Noukie's verder groeien in Frankrijk, waar het in mei vorig jaar zes Parijse winkels overnam van Le Monde de Bébé. Eind vorige maand raakte ook bekend dat de groep snel nieuwe vestigingen in enkele Belgische winkelcentra wil openen.

 

Noukie's telt momenteel 25 eigen boetieks in België en Frakrijk en verkoopt zijn gamma in zo'n 30 landen. De babyspecialist draait momenteel een omzet van 23 miljoen euro en ambieert op korte tot middellange termijn een omzet van om en bij de 30 miljoen. Het bedrijf startte in 1996 als producent van knuffels, maar intussen uitgegroeid tot een babyspecialist met een kledingcollectie, linnengoed, meubilair en zelfs tekenfilms.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ikea opent pop-up in Brusselse Dansaertstraat

12/01/2018

Woonwinkel Ikea heeft in het centrum van Brussel een pop-up geopend, waar klanten een aantal stukken uit de Delaktig-collectie kunnen bewonderen. In de winkel zelf kan wel niets gekocht worden.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Bescheiden winst voor Mandemakers

04/01/2018

Mandemakers, de onbetwiste keukenkoning van Nederland, rapporteert na jaren van verlies eindelijk winst. In boekjaar 2016 haalde de groep een winst van ruim drie miljoen euro, op de cijfers voor 2017 is het nog even wachten.

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

20/12/2017

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

Ook Ikea krijgt Europese belastinginspectie over de vloer

18/12/2017

De Europese Commissie heeft een officieel onderzoek geopend naar de belastingconstructies van de Zweedse woonketen Ikea. Die heeft een hoofdzetel in Nederland, maar laat de winsten ook circuleren naar Liechtenstein en Luxemburg.

Opnieuw recordcijfers voor JYSK

01/12/2017

Het Deense JYSK heeft in het boekjaar 2016-2017 opnieuw recordcijfers opgetekend, met een omzet van 3,36 miljard euro. Wereldwijd beschikt de woonketen inmiddels over meer dan 2.500 filialen.

Back to top