Beter Bed gaat in het rood

Beter Bed gaat in het rood
Shutterstock.com

Beter Bed heeft afgelopen jaar een stevig verlies geleden: vooral in Duitsland beleefde de beddenverkoper moeilijke tijden. In de Benelux ging het bedrijf wel vooruit.

 

Gifschandaal in Duitsland

De totale omzet van de holding daalde afgelopen jaar met 3,0% tot 396 miljoen euro. De brutowinst bedroeg een kleine 221 miljoen euro, tegenover bijna 236 miljoen euro in 2017. Waar er in 2017 nog een nettowinst van 9,5 miljoen euro was, moest het bedrijf in 2018 een nettoverlies van meer dan 23 miljoen euro slikken.

 

De tegenvallende resultaten zijn bijna uitsluitend te herleiden tot de problemen van Matratzen Concord in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Daar liepen de verkopen sterk terug, onder meer als gevolg van een gifschandaal. In matrassen van de retailer werd een te hoge concentratie van een giftige stof gevonden door een productiefout bij leverancier BASF. In de Benelux was er wel groei voor Beter Bed, met een omzetstijging van 4,9%.

 

Beter Bed heeft inmiddels een reorganisatie doorgevoerd en het aantal vestigingen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met 150 eenheden verminderd. Het personeelsbestand werd met 64 eenheden afgebouwd en in totaal werd voor 15 miljoen euro bespaard.