FEST Amsterdam opent eerste buitenlandse winkel in Antwerpen

Foto: LinkedIn FEST Amsterdam

FEST Amsterdam, een Nederlands interieur- en meubelmerk, opent in juni zijn eerste buitenlandse winkel in Antwerpen. Het merk betrekt een historisch pand van 230 m² op de Steenhouwersvest.

 

Twintig landen

FEST Amsterdam werd in 2013 opgericht door de jonge onderneemster Femke Furnée, om tegemoet te komen aan de vraag van haar leeftijdsgenoten naar betaalbaar en kwalitatief meubilair – tussen Ikea en high-end design in. De collecties worden door een eigen team ontworpen, maar regelmatig werkt het label ook samen met externe gastontwerpers en producenten. Denk daarbij aan textielfabrikant Kvadrat, waardoor de meubelstukken ook te verkrijgen zijn in de duurzame stoffenreeks van gerecycleerd polyester van de producent.

 

FEST Amsterdam verkoopt vandaag in twintig landen bij meer dan 200 verdelers, en heeft al drie eigen winkels in Nederland en via een eigen webshop. Furnée zegt alle meubelstukken in Europa te laten produceren, meestal in Nederland zelf. De oprichtster droomt er weliswaar van op termijn een eigen fabriek te hebben.