Made.com opent showroom in Antwerpen | RetailDetail

Made.com opent showroom in Antwerpen

Made.com opent showroom in Antwerpen

Online meubelverkoper Made.com opent in Antwerpen een eigen tijdelijke showroom, met een twist: de toonzaal zal slechts één weekend per maand geopend worden en een selectie aan meubels tonen, die via de webshop kunnen gekocht worden.

Offline aanwezigheid is essentieel

De showroom is te vinden in de Marialei in Berchem, vlakbij het sterrenrestaurant The Jane. Made.com heeft op andere locaties al eerder showrooms geopend: onder andere in Amsterdam kunnen klanten terecht om de meubels eens uit te testen voor aankoop.

 

Ook buiten de weekends waarin de showroom geopend is, kunnen klanten de meubels uittesten. Made.com heeft immers drie lofts volledig ingericht en beschikbaar gesteld voor overnachtingen.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat alleen online kan werken, maar dat het niet de nodige successen zal opleveren, net zoals alleen offline. Wij geloven heel sterk in de combinatie offline en online, waarbij die twee elkaar sterker maken. In regio’s waarin we een showroom openen, zien we echt een groei op alle vlakken. Om verdere groei te realiseren, zie ik offline dus wel als essentieel”, zei Damien Poelhekke, directeur voor België en Nederland bij Made.com, eerder al over de noodzaak van showrooms.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Casa opent nieuwe winkel in Olen

13/08/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe winkel geopend in Olen Shopping Park. De winkel, die bewust in de buurt van het Belgisch hoofdkantoor ligt, kreeg ook een nieuw winkelconcept.

Eggo flirt met 50 winkels in België, start in Nederland

03/08/2018

Keukenwinkelketen èggo blijft groeien: na Luxemburg en Spanje luidt de eerste Nederlandse pilootwinkel in Breda het begin van een nieuw expansiehoofdstuk in. In België zijn er ondertussen bijna vijftig winkels.

Teleurstellende cijfers voor Beter Bed

30/07/2018

Beddenretailer Beter Bed Holding heeft er geen prettige eerste jaarhelft op zitten: zowel de omzet als de winst staan onder druk als gevolg van aanhoudende problemen op de Duitse markt. In Nederland en België steeg de omzet wel.

Wat zijn de meest inspirerende retailconcepten van Antwerpen?

26/07/2018

Voor inspirerende retail hoef je niet altijd ver te gaan. Vlakbij huis is volop innovatie te vinden, soms in het groot(s), soms in onverwachte hoekjes. Antwerp hunt gidst je langs smaakmakers, nu met exclusieve zomeractie.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%).