Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed

Nieuwe CEO Leen Bakker komt van bij Beter Bed
Leen Bakker

Debbie Klein, tot nog toe algemeen directeur van Beter Bed Benelux, wordt op 1 februari de nieuwe CEO van Leen Bakker. Ze volgt er Rob van Noordt op, die sinds 2015 bij de retailer aan de slag was en eerder deze maand zijn vertrek aankondigde.

20 jaar ervaring

Klein trad in 2014 toe tot de directie van Beter Bed Benelux en verdiende eerder al haar sporen in de FMCG- en retailwereld. Zo werkte ze onder meer voor Nike en Adidas en was ze ook aan de slag bij de warenhuisketen V&D en het Duitse Karstadt.

 

De Nederlandse komt nu aan het hoofd van een bedrijf met 2.300 medewerkers en een jaaromzet van circa 350 miljoen euro. Ze krijgt de expliciete opdracht om “de marktpositie van Leen Bakker te versterken” via “duurzame, autonome groei” en dat “in de off- en online omgeving”, aldus Gerhard Nordemann, managing partner van Gilde Equity Management.

 

Die investeringsfirma, actief in het “mid-marketsegment” in de Benelux, kocht Leen Bakker in mei van dit jaar over van de Blokker Holding. Eerder stelde de nieuwe eigenaar ook al een nieuwe financieel directeur aan, de 52-jarige Ernst de Kuiper (ex-Kwantum), en een nieuwe marketing- en formuledirecteur, de 40-jarige Matthijs Moeken (ex-Ahold, C1000 en Jumbo).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Chinese webreus zet aanval op Italië in

11/07/2018

De Chinese webreus JD.com wil gaan uitbreiden naar Italië. Het zou voor de grote rivaal van Alibaba het tweede Europese kantoor op korte tijd betekenen.

Intergamma stelt Sebastiaan de Jong aan als CCO

06/07/2018

Sebastiaan de Jong vervoegt eind dit jaar de directie van Intergamma. De 44-jarige zal er vanaf oktober als commercieel directeur mee de verantwoordelijkheid dragen over Gamma Nederland, Gamma België en Karwei.

Wissel aan de top bij Domino’s Pizza

05/07/2018

Na ruim 12,5 jaar, waarvan zeven als CEO van de Nederlandse en Belgische tak van Domino’s Pizza, wordt André ten Wolde COO van de Europese organisatie. Zijn rol wordt overgenomen door voormalig franchisenemer Misja Vroom, tot nog toe verantwoordelijk voor de Belgische expansie.

Steinhoff in de problemen - en in de uitverkoop?

05/07/2018

Steinhoff, na Ikea het grootste woonwinkelbedrijf ter wereld, heeft dringend geld nodig om een faillissement te vermijden. Een van de concrete pistes is de verkoop van zijn succesvolle keten van kleding en huishoudartikelen Pepco.

H&M breidt Home-collectie uit

03/07/2018

Modegroep H&M breidt het assortiment van H&M Home uit met onder meer meubelen en lampen. In steeds meer winkels komen ook shop-in-shops met het interieurgamma.