Wonen

Helft meer online omzet bij Beter Bed
 • Published in Wonen

In het vierde kwartaal is de netto-omzet bij Beter Bed Holding met 8,6% gestegen naar 11,8 miljoen euro. Dat is te danken aan een stijging van het aantal winkels, maar ook de online verkoop deed een fikse duit in het zakje.

Reorganisatie op til bij ruim één op twee Belgische Blokker-winkels
 • Published in Wonen

De Belgische directie van winkelketen Blokker plant een reorganisatie bij 110 winkels. Om welke winkels het gaat en wat er met de 86 andere vestigingen zal gebeuren, kregen de vakbonden nog niet te horen.

Zevende winkel Cook & Serve opent in Leuven
 • Published in Wonen

In maart opent kookwinkelketen Cook & Serve in Leuven haar zevende filiaal. Daarnaast staan er in 2017 mogelijk nog meer winkelopeningen op het programma, maar zeker is dat nog niet.

Nieuw distributiecentrum voor Flinders
 • Published in m-Tail

Online woonwinkel Flinders heeft een nieuw distributiecentrum in gebruik genomen in Amsterdam. Zo wil het tegemoet komen aan de stijgende vraag. Het afgelopen jaar steeg de omzet immers met 65% naar 11 miljoen euro.

Sterk groeiend Ikea investeert verder in duurzaamheid
 • Published in Wonen

In het financiële boekjaar 2016, dat liep tot 31 augustus 2016, steeg de omzet van de Zweedse woonwinkelketen Ikea met 7,4% naar 35,1 miljard euro. De nettowinst steeg naar 4,2 miljard euro, ondanks enorme investeringen in duurzaamheid.

Sofacompany: “Sterke combinatie van webshop met fysieke showroom”
 • Published in Wonen

Liefhebbers van betaalbaar Scandinavisch design hebben er een nieuw adresje bij: op 3 december opent online meubelwinkel Sofacompany haar eerste Belgische showroom. “De combinatie van een webshop met fysieke winkels is bijzonder krachtig.”

Decohome De Cock in handen van HV-Interieur
 • Published in Wonen

HV-Interieur heeft interieurzaak Decohome De Cock overgenomen en gaat de activiteiten van de zaak verderzetten als Decomundo Interiors. Dat wordt de derde vestiging van HV/Decumundo.

Stakingsaanzegging bij Casa-distributiecentrum in Itegem
 • Published in Wonen

Het rommelt bij woonwinkelketen Casa: in april verhuizen flink wat diensten naar een nieuwbouw in Olen, maar anders dan hun collega’s hebben de 75 arbeiders in Itegem nog geen bevestiging gekregen dat ook zij mee zullen verhuizen naar de nieuwe stek.

Blokker lanceert voor het eerst eigen merk
 • Published in Wonen

Woonketen Blokker pakt voor het eerst in zijn geschiedenis uit met een eigen huismerk. Daarnaast vervoegen ook 34 andere merken het assortiment van de keten, die met "Baden & slapen" ook een hele nieuwe productgroep lanceert.

Made.com opent showroom in Antwerpen
 • Published in Wonen

Online meubelverkoper Made.com opent in Antwerpen een eigen tijdelijke showroom, met een twist: de toonzaal zal slechts één weekend per maand geopend worden en een selectie aan meubels tonen, die via de webshop kunnen gekocht worden.

Hema lanceert nieuw concept nu ook in België
 • Published in Wonen

De Nederlandse winkelketen Hema gaat nu ook in België haar nieuwe winkelconcept uittesten. Dat "internationale" concept werd ontwikkeld om Hema buiten het Nederlandse taalgebied flink te doen groeien, maar bleek ook in Nederland erg succesvol.

Auping opent eigen webshop
 • Published in Wonen

De Nederlandse beddenspecialist Auping heeft een eigen webshop gelanceerd. Daar verkoopt het bedrijf momenteel wel enkel nog maar beddentextiel, volledige bedden zijn voorlopig dus nog altijd enkel in de winkels te verkrijgen.

Tweede Antwerpse Ikea komt op Havanasite
 • Published in Wonen

Binnenkort opent in Antwerpen een tweede vestiging van de woonketen Ikea (na Wilrijk). De stad Antwerpen heeft het Zweedse bedrijf immers de toestemming gegeven om een winkel te bouwen op de zogenaamde Havanasite.

Sofacompany opent eerste Belgische showroom in Antwerpen
 • Published in Wonen

Online meubelwinkel Sofacompany opent op 3 december zijn eerste showroom in België. Vanaf dan zijn een aantal stukken uit de collectie van de Nederlandse webshop te bewonderen aan de Oude Leeuwenrui op het Antwerpse Eilandje.

Vanden Borre Kitchen opent eerste filiaal
 • Published in Wonen

In Drogenbos is de eerste vestiging van Vanden Borre Kitchen geopend, waarvoor Vanden Borre samenwerkt met de groep FBD. Die heeft ook al iets in de pap te brokken bij onder andere Ixina.

Vier Belgen bij 100 beste CEO’s ter wereld
 • Published in Wonen

In de lijst van de 100 beste CEO's ter wereld, die wordt samengesteld door de Harvard Business Review, zijn dit jaar vier Belgen te vinden. De Nederlanders doen het minder goed: zij ontbreken volledig op de lijst.

Vendis Capital neemt aandeel in X²O en Overstock
 • Published in Wonen

Het Belgische investeringsbedrijf Vendis Capital heeft een minderheidsaandeel genomen in de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).

Eggo krijgt 5 miljoen extra kapitaal voor expansie
 • Published in Wonen

De groep Menatam, die verantwoordelijk is voor de uitbating van keukenketen Eggo, voert een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro door om de expansie van Eggo in België en in het buitenland te ondersteunen.

JYSK lanceert aanbod online in 18 landen
 • Published in Wonen

Het Deense JYSK heeft besloten om zijn assortiment in heel wat meer landen online beschikbaar te maken. Voorheen was het assortiment enkel in Noord-Europa online te koop, maar voortaan is het te vinden in achttien landen.

Back to top