Alibaba is op weg naar Luik

Alibaba is op weg naar Luik
Shutterstock.com

Premier Charles Michel en topman Jack Ma van Alibaba zouden gesprekken voeren over de bouw van een groot distributiecentrum voor het Chinese retailbedrijf in Luik. 

 

Duizend banen?

Volgens zakenkrant De Tijd wil Alibaba zijn positie in Europa versterken en investeert het daarom op verschillende plaatsen in logistiek. Ook Luik, waarvan de luchthaven een goede verbinding heeft met China, is op die manier in het vizier gekomen. De komst van een distributiecentrum voor Alibaba zou enkele honderden, op termijn zelfs meer dan duizend banen kunnen opleveren. Een officiële bevestiging is er echter nog niet: op onze vraag liet een woordvoerder van Alibaba weten dat we ‘op zeer korte termijn’ meer nieuws mogen verwachten.

 

Het bericht is opmerkelijk omdat België in een recent verleden al flink wat logistieke investeringen van e-commercebedrijven is misgelopen. Meestal worden de hoge loonlasten en het gebrek aan flexibiliteit in ons land als belangrijkste handicaps genoemd. Of Alibaba op specifieke steun- of voorkeursmaatregelen mag rekenen in Luik, is op dit ogenblik niet duidelijk.