Alibaba is op weg naar Luik | RetailDetail

Alibaba is op weg naar Luik

Alibaba is op weg naar Luik
Shutterstock.com

Premier Charles Michel en topman Jack Ma van Alibaba zouden gesprekken voeren over de bouw van een groot distributiecentrum voor het Chinese retailbedrijf in Luik. 

 

Duizend banen?

Volgens zakenkrant De Tijd wil Alibaba zijn positie in Europa versterken en investeert het daarom op verschillende plaatsen in logistiek. Ook Luik, waarvan de luchthaven een goede verbinding heeft met China, is op die manier in het vizier gekomen. De komst van een distributiecentrum voor Alibaba zou enkele honderden, op termijn zelfs meer dan duizend banen kunnen opleveren. Een officiële bevestiging is er echter nog niet: op onze vraag liet een woordvoerder van Alibaba weten dat we ‘op zeer korte termijn’ meer nieuws mogen verwachten.

 

Het bericht is opmerkelijk omdat België in een recent verleden al flink wat logistieke investeringen van e-commercebedrijven is misgelopen. Meestal worden de hoge loonlasten en het gebrek aan flexibiliteit in ons land als belangrijkste handicaps genoemd. Of Alibaba op specifieke steun- of voorkeursmaatregelen mag rekenen in Luik, is op dit ogenblik niet duidelijk.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.