Oprichter Hendrik Winkelmans uitgekocht bij Fiets! | RetailDetail

Oprichter Hendrik Winkelmans uitgekocht bij Fiets!

Oprichter Hendrik Winkelmans uitgekocht bij Fiets!
Fiets!

Hendrik Winkelmans is niet langer aandeelhouder van de keten Fiets!, die hij zelf in 2010 heeft opgericht. Zijn aandelen worden overgenomen door Michel Verhaeren en Alain Beyens, de nieuwe CEO.

 

André Duval nieuw lid raad van bestuur

Winkelmans was tot begin dit jaar nog CEO van de keten, maar zette een stap opzij omdat hij geen zin had om een grote winkelketen te leiden. In augustus verkocht hij dan een deel van de aandelen aan de familie Verhaeren, waarna hij als minderheidsaandeelhouder wel nog een zitje had in de raad van bestuur.

 

Nu doet hij dus ook zijn laatste aandelen van de hand aan Michel Verhaeren en Alain Beyens. Die laatste is sinds kort ook de nieuwe CEO van Fiets! en werd binnengehaald door de familie Verhaeren. Beyens is ook al bestuurder bij Viabuild, het bouwbedrijf van de familie Verhaeren. In de raad van bestuur wordt Winkelmans vervangen door André Duval.

 

“We willen Fiets! klaarmaken voor de volgende groeifase”, zei Beyens bij zijn aanstelling als CEO. “Winkelmans had het visionaire plan om een fietswinkel in Gent uit te bouwen tot een grote fietsenketen met 45 miljoen euro omzet. Chapeau. Maar een bedrijf in een groeifase heeft op een bepaald moment een nieuwe managementstijl nodig. Winkelmans heeft in samenspraak met de raad van bestuur een stap opzijgezet.”

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.