Oprichter Hendrik Winkelmans uitgekocht bij Fiets!

Oprichter Hendrik Winkelmans uitgekocht bij Fiets!
Fiets!

Hendrik Winkelmans is niet langer aandeelhouder van de keten Fiets!, die hij zelf in 2010 heeft opgericht. Zijn aandelen worden overgenomen door Michel Verhaeren en Alain Beyens, de nieuwe CEO.

 

André Duval nieuw lid raad van bestuur

Winkelmans was tot begin dit jaar nog CEO van de keten, maar zette een stap opzij omdat hij geen zin had om een grote winkelketen te leiden. In augustus verkocht hij dan een deel van de aandelen aan de familie Verhaeren, waarna hij als minderheidsaandeelhouder wel nog een zitje had in de raad van bestuur.

 

Nu doet hij dus ook zijn laatste aandelen van de hand aan Michel Verhaeren en Alain Beyens. Die laatste is sinds kort ook de nieuwe CEO van Fiets! en werd binnengehaald door de familie Verhaeren. Beyens is ook al bestuurder bij Viabuild, het bouwbedrijf van de familie Verhaeren. In de raad van bestuur wordt Winkelmans vervangen door André Duval.

 

“We willen Fiets! klaarmaken voor de volgende groeifase”, zei Beyens bij zijn aanstelling als CEO. “Winkelmans had het visionaire plan om een fietswinkel in Gent uit te bouwen tot een grote fietsenketen met 45 miljoen euro omzet. Chapeau. Maar een bedrijf in een groeifase heeft op een bepaald moment een nieuwe managementstijl nodig. Winkelmans heeft in samenspraak met de raad van bestuur een stap opzijgezet.”

Tags: