Staking Decathlon Willebroek voorbij

Archiefbeeld: vlaggen van Decathlon
Foto: Shutterstock.com

In het distributiecentrum van Decathlon in Willebroek heeft het personeel het werk hervat. Dinsdag brak er een staking uit, waarbij de toegang tot het magazijn geblokkeerd werd.

 

Signaal

Inmiddels wordt er opnieuw gewerkt in het distributiecentrum: volgens vakbondssecretaris Erika Lambert van ACV Puls wilde het personeel met de actie vooral een signaal geven aan de directie. "De personeelsleden hebben hun ongenoegen kunnen ventileren. De directie weet nu hoe diep het zit en zal nu beseffen dat het niet gaat om een paar mensen die ontevreden zijn, maar over het grootste deel van de medewerkers", verklaarde ze aan GVA.

 

Die onvrede ging vooral over een niet toegekende productiviteitspremie en de bijzonder hoge werkdruk de afgelopen weken. Ook zou de sportketen het niet te nauw genomen hebben met de regels rond 'social distancing' en zonder overleg interimwerkers hebben ingeschakeld. De vakbonden hebben nu de belofte gekregen dat ze in de toekomst meer geconsulteerd zullen worden, en de directie gaf toe dat ze beter had kunnen communiceren.

 

Lambert hoopt dat de productiviteitspremie nu toch weer bespreekbaar wordt: "We zullen vanuit onze delegatie zelf een aantal voorstellen doen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een extra dag vakantie of extra maaltijdcheques." Wanneer beide partijen daarover aan tafel gaan zitten, is evenwel onduidelijk. Voorlopig zijn er nog geen concrete afspraken vastgelegd.