Tot na solden handenvrij winkelen bij 130 Gentse handelaars

Tot na solden handenvrij winkelen bij 130 Gentse handelaars

Tot na solden handenvrij winkelen bij 130 Gentse handelaars

Gent experimenteert al enkele maanden met handenvrij winkelen, maar schakelt een versnelling hoger met het eindejaar in zicht: tot eind januari kunnen alle shoppers in Gent hun boodschappen gratis laten afzetten op zeven plaatsen in de stad.

Gewoon via sms’je

Liefst 130 winkeliers uit de Gentse binnenstad ‑ zowel kleine zelfstandigen als grotere ketens ‑ brengen de aankopen van hun klanten naar een van de zeven afhaalpunten: vier ondergrondse parkeergarages en drie zogeheten ‘shop & hop’-locaties waar lockers werden geïnstalleerd (zie foto). In september startte al een test, waarbij een tiental shoppers het systeem op zaterdag en op koopzondagen gratis kon uitproberen. Sinds vorige zaterdag is het systeem op volle kracht uitgerold en kan al wie dat wil handenvrij winkelen, en dat elke dag van de week.

 

Het is nu zelfs niet meer nodig om de speciale smartphone-app te downloaden en te installeren: de klant betaalt zijn aankopen in de winkel, kiest zijn ophaallocatie en geeft zijn gsm-nummer door. Een klein half uurtje later ontvangt de klant dan een sms met een code voor de locker. Er is ook een sleutelhanger met een badge beschikbaar voor klanten die zich online registreren, waardoor een gsm of smartphone zelfs overbodig wordt.

 

Het systeem loopt voorlopig tot eind januari, maar als het aanslaat wil het stadsbestuur ook lockers installeren bij de park&ride-zones rond de binnenstad. Op langere termijn wordt zelfs gedacht aan levering thuis of tot in de hotelkamer van shoppende toeristen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.