Vijfde Blokker gered van sluiting | RetailDetail

Vijfde Blokker gered van sluiting

Vijfde Blokker gered van sluiting
Shutterstock

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat vier Belgische vestigingen van Blokker dan toch niet de deuren moesten sluiten, is nu ook een vijfde filiaal gered van de sluiting. Ditmaal gaat het over de winkel in Waregem.

Lagere huurprijs

Een tijd geleden maakte Blokker bekend dat het in België maar liefst 69 vestigingen ging sluiten en dat er meer dan 300 banen verloren zouden gaan. Daarbij gingen de vakbonden op zoek naar oplossingen om een aantal vestigingen toch te redden en knoopten ze gesprekken aan met de verhuurders van de panden. In Ronse, Poperinge, Diest en Evergem was al een akkoord gesloten over een verlaagde huurprijs en nu is dat ook in Waregem het geval.

 

De meeste panden van de winkels die de deuren sluiten, zijn echter in handen van de Blokker Holding zelf, en die is niet van plan om de huurprijzen te verlagen om zo de winkels rendabeler te maken. Volgens Blokker is de huurprijs immers meestal al onder de marktwaarde en is er geen ruimte meer voor een lagere huurprijs.

 

Ondertussen is de eerste fase van de wet-Renault in werking getreden en zijn de gesprekken gaande rond de voorwaarden voor vrijwillig ontslag. De vakbonden hopen dan ook dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.