Vijfde Blokker gered van sluiting

Vijfde Blokker gered van sluiting

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat vier Belgische vestigingen van Blokker dan toch niet de deuren moesten sluiten, is nu ook een vijfde filiaal gered van de sluiting. Ditmaal gaat het over de winkel in Waregem.

Lagere huurprijs

Een tijd geleden maakte Blokker bekend dat het in België maar liefst 69 vestigingen ging sluiten en dat er meer dan 300 banen verloren zouden gaan. Daarbij gingen de vakbonden op zoek naar oplossingen om een aantal vestigingen toch te redden en knoopten ze gesprekken aan met de verhuurders van de panden. In Ronse, Poperinge, Diest en Evergem was al een akkoord gesloten over een verlaagde huurprijs en nu is dat ook in Waregem het geval.

 

De meeste panden van de winkels die de deuren sluiten, zijn echter in handen van de Blokker Holding zelf, en die is niet van plan om de huurprijzen te verlagen om zo de winkels rendabeler te maken. Volgens Blokker is de huurprijs immers meestal al onder de marktwaarde en is er geen ruimte meer voor een lagere huurprijs.

 

Ondertussen is de eerste fase van de wet-Renault in werking getreden en zijn de gesprekken gaande rond de voorwaarden voor vrijwillig ontslag. De vakbonden hopen dan ook dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.