Vijfde Blokker gered van sluiting | RetailDetail

Vijfde Blokker gered van sluiting

Vijfde Blokker gered van sluiting
Shutterstock

Nadat eerder al bekend was gemaakt dat vier Belgische vestigingen van Blokker dan toch niet de deuren moesten sluiten, is nu ook een vijfde filiaal gered van de sluiting. Ditmaal gaat het over de winkel in Waregem.

Lagere huurprijs

Een tijd geleden maakte Blokker bekend dat het in België maar liefst 69 vestigingen ging sluiten en dat er meer dan 300 banen verloren zouden gaan. Daarbij gingen de vakbonden op zoek naar oplossingen om een aantal vestigingen toch te redden en knoopten ze gesprekken aan met de verhuurders van de panden. In Ronse, Poperinge, Diest en Evergem was al een akkoord gesloten over een verlaagde huurprijs en nu is dat ook in Waregem het geval.

 

De meeste panden van de winkels die de deuren sluiten, zijn echter in handen van de Blokker Holding zelf, en die is niet van plan om de huurprijzen te verlagen om zo de winkels rendabeler te maken. Volgens Blokker is de huurprijs immers meestal al onder de marktwaarde en is er geen ruimte meer voor een lagere huurprijs.

 

Ondertussen is de eerste fase van de wet-Renault in werking getreden en zijn de gesprekken gaande rond de voorwaarden voor vrijwillig ontslag. De vakbonden hopen dan ook dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.