Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage | RetailDetail

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage
Foto: Shutterstock

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

 

Herstructurering naar "kleiner, slagvaardiger bedrijf"

Fiets! stoot de zestien winkels van Hans Struijk Fietsen af in een poging om de liquiditeitsproblemen van de fietsenretailer op te lossen. In de komende weken wordt gezocht naar een investeerder of koper. Ondertussen blijven de winkels wel gewoon open.


Half mei zijn de medewerkers van de beide bedrijven ingelicht over de plannen in een mailing, die NieuwsFiets kon inkijken. De raad van bestuur van Fiets! heeft besloten om de retailorganisatie op korte termijn terug te brengen naar een kleiner, slagvaardiger bedrijf, klonk het daarin. 

 

Fiets!-winkels in Oostende en Lochristi sluiten

Het betekent concreet dat de organisatie herstructureert en zich terugplooit op de Vlaamse markt. Ook daar zullen veranderingen worden doorgevoerd: de Fiets!-winkels in Oostende en Lochristi worden van de hand gedaan en de keten wil zich gaan concentreren op clusters in stedelijke gebieden.


Er wordt de komende maanden gewerkt aan een nieuw model voor Fiets!, waarbij de fietsenketen zich digitaal sterker wil profileren en ook het IT-platform wil herevalueren. Na de zomer moet met “een sterk alternatief” gestart worden, klinkt het nog in de mailing.

 

“Het is duidelijk dat ons bedrijf, zowel in Nederland als in België, een aantal problemen heeft. Maar dat er tegelijkertijd ook veel potentieel is. De problemen, ontstaan door beslissingen uit het verleden, zijn gekend en worden aangepakt,” aldus de mailing aan alle medewerkers van de groep.

 

Nieuwe marketing- en inkoopdirecteur

Fiets! heeft het over een te zware kostenstructuur, een aantal winkels die onvoldoende renderen en een log IT-platform. Wel prijst de retailer haar deskundig personeel, schaalgrootte, groei in Corporate Bike Solutions en onlineverkoop. “De raad van bestuur wil benadrukken dat de aandeelhouders hun vertrouwen in de toekomst van Fiets! verder bevestigen,” klinkt het hoopvol.


Ook wordt naar een nieuwe marketingdirecteur gezocht, een functie die Koen Verwee ad interim overneemt. Eind juni start nog een nieuwe aankoopdirecteur en Michel Verhaeren zal topman Alain Beyens bij de Belgische activiteiten ondersteunen, terwijl Beyens bezig is met het verkoopproces. Er lopen al gesprekken met verschillende geïnteresseerde partijen, bevestigt Beyens aan het Financieele Dagblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fiets! maakt doorstart met vijf winkels minder

08/08/2018

Fietsenwinkelketen Fiets! heeft gerechtelijke bescherming aangevraagd en gaat reorganiseren: vijf van de zestien winkels sluiten de deuren. Alle jobs blijven wel behouden.

Carrefour doet inspanning voor werknemers met brugpensioen

16/07/2018

In het kader van haar transformatieplan voorziet Carrefour Belgium een bijkomende premie tot 500 euro voor werknemers die in het SWT-stelsel stappen, als ze een opleiding volgen voor een knelpuntberoep.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Vlaams minister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

27/06/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

Opnieuw stakingen bij Carrefour Groupe Mestdagh

27/06/2018

Minstens 26 Carrefourwinkels van Groupe Mestdagh houden vandaag de deuren gesloten. Ook voor het depot staat een stakingspiket. De acties zetten druk op een overlegmeeting die donderdag gepland is.

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.