Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage | RetailDetail

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage
Foto: Shutterstock

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

 

Herstructurering naar "kleiner, slagvaardiger bedrijf"

Fiets! stoot de zestien winkels van Hans Struijk Fietsen af in een poging om de liquiditeitsproblemen van de fietsenretailer op te lossen. In de komende weken wordt gezocht naar een investeerder of koper. Ondertussen blijven de winkels wel gewoon open.


Half mei zijn de medewerkers van de beide bedrijven ingelicht over de plannen in een mailing, die NieuwsFiets kon inkijken. De raad van bestuur van Fiets! heeft besloten om de retailorganisatie op korte termijn terug te brengen naar een kleiner, slagvaardiger bedrijf, klonk het daarin. 

 

Fiets!-winkels in Oostende en Lochristi sluiten

Het betekent concreet dat de organisatie herstructureert en zich terugplooit op de Vlaamse markt. Ook daar zullen veranderingen worden doorgevoerd: de Fiets!-winkels in Oostende en Lochristi worden van de hand gedaan en de keten wil zich gaan concentreren op clusters in stedelijke gebieden.


Er wordt de komende maanden gewerkt aan een nieuw model voor Fiets!, waarbij de fietsenketen zich digitaal sterker wil profileren en ook het IT-platform wil herevalueren. Na de zomer moet met “een sterk alternatief” gestart worden, klinkt het nog in de mailing.

 

“Het is duidelijk dat ons bedrijf, zowel in Nederland als in België, een aantal problemen heeft. Maar dat er tegelijkertijd ook veel potentieel is. De problemen, ontstaan door beslissingen uit het verleden, zijn gekend en worden aangepakt,” aldus de mailing aan alle medewerkers van de groep.

 

Nieuwe marketing- en inkoopdirecteur

Fiets! heeft het over een te zware kostenstructuur, een aantal winkels die onvoldoende renderen en een log IT-platform. Wel prijst de retailer haar deskundig personeel, schaalgrootte, groei in Corporate Bike Solutions en onlineverkoop. “De raad van bestuur wil benadrukken dat de aandeelhouders hun vertrouwen in de toekomst van Fiets! verder bevestigen,” klinkt het hoopvol.


Ook wordt naar een nieuwe marketingdirecteur gezocht, een functie die Koen Verwee ad interim overneemt. Eind juni start nog een nieuwe aankoopdirecteur en Michel Verhaeren zal topman Alain Beyens bij de Belgische activiteiten ondersteunen, terwijl Beyens bezig is met het verkoopproces. Er lopen al gesprekken met verschillende geïnteresseerde partijen, bevestigt Beyens aan het Financieele Dagblad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nieuw commercieel plan moet Makro reanimeren

18/06/2018

Met een professioneel assortiment en grote verpakkingen wil Makro meer consumenten vaker tot kopen verleiden. De retailer gaat ook lokale klanten beter bedienen. Maar de klok tikt: al eind 2019 moet de ommekeer zichtbaar zijn.  

Onenigheid over brugpensioen bij Carrefour

13/06/2018

Er raken meer details bekend over het sociaal akkoord dat de vakbonden en de directie van Carrefour Belgium maandagavond bereikten. Dat medewerkers vanaf 56 jaar met brugpensioen kunnen, veroorzaakt flink wat discussie.

Toch een doorbraak bij Carrefour

12/06/2018

De vakbonden en de directie van Carrefour Belgium zijn maandagavond dan toch een compromisvoorstel overeengekomen. Het document zal tegen het einde van deze week aan het personeel worden voorgelegd.

Overleg vlot niet bij Carrefour en Mestdagh

08/06/2018

Een marathonvergadering tussen de vakbonden en de directie van Carrefour Belgium heeft niet tot een akkoord geleid. Ook bij Groupe Mestdagh vorderen de gesprekken moeizaam. Vier Luikse winkels zijn dicht door een spontane staking.

Bristol herstructureert en sluit 20 winkels

31/05/2018

Het gaat niet zo goed bij Euro Shoe Group als de Limburgse schoenengroep liet uitschijnen: in plaats van 100 winkels te openen gaat de groep er 20 sluiten. Ook de ombouw van de Shoe Discount-winkels naar Bristol is vertraagd. 

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.