Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk | RetailDetail

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk

Uitstel van betaling voor fietswinkels Hans Struijk
Shutterstock.com

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk, die recent door de Belgische eigenaar Fiets! te koop werd gezet, heeft geen investeerder gevonden en zit daardoor in zware financiële problemen.

 

Terugplooien

De 16 winkels van de keten kwamen in 2015 in handen van Fiets!, maar die keten geraakte zelf in liquiditeitsproblemen en kondigde in mei een herstructurering aan. Daarbij werd duidelijk dat de Nederlandse winkels niet meer in het plaatje pasten en dat de organisatie zich wilde terugplooien op de Belgische markt.
 

De eigenaar ging op zoek naar een koper voor de Nederlandse tak, maar die is blijkbaar niet tijdig gevonden. Nu de keten uitstel van betaling heeft gekregen, zal er een bewindvoerder worden aangesteld, die moet onderzoeken of de keten alsnog een overnemer vindt of een doorstart kan maken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Fiets! zet Hans Struijk Fietsen in de etalage

23/05/2018

De Nederlandse keten van fietsenwinkels Hans Struijk staat te koop. Fiets!, sinds 2015 de Belgische eigenaar, herstructureert en stopt met de buitenlandse activiteiten. 

Oprichter Hendrik Winkelmans uitgekocht bij Fiets!

21/12/2017

Hendrik Winkelmans is niet langer aandeelhouder van de keten Fiets!, die hij zelf in 2010 heeft opgericht. Zijn aandelen worden overgenomen door Michel Verhaeren en Alain Beyens, de nieuwe CEO.

Alibaba gaat auto’s verkopen uit een automaat

19/12/2017

Een auto aanschaffen moet even simpel worden als een blikje frisdrank kopen, vindt Alibaba-baas Jack Ma. De Chinese retailer heeft concrete plannen om auto’s te verkopen uit gigantische automaten.

KMO Carrièreprijs voor Michel Permeke

18/12/2017

Autoretailer Michel Permeke ontvangt op 26 januari de KMO Carrièreprijs tijdens De Nacht van de KMO. Hij leidt al 37 jaar het autobedrijf Permeke Motors en is ook medeoprichter van sigarenzaak La Casa del Habano.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

Dyson gaat elektrische auto’s maken

27/09/2017

Wie Dyson zegt, die denkt voornamelijk aan stofzuigers. Daar komt binnen enkele jaren mogelijk verandering in, want het bedrijf wil zich vanaf 2020 storten op de markt van de elektrische auto’s.