Switch beschermd tegen schuldeisers tot februari

Apple-verkoper Switch krijgt tot begin februari om uit de financiële moeilijkheden te komen. Tot dan heeft de reseller gerechtelijke bescherming tegen schuldeisers en moet die een reorganisatie doorvoeren.

 

Investeerder gezocht

Het verzoekschrift tot gerechtelijke reorganisatie, dat de grootste officiële verdeler van Apple-producten in België twee weken geleden indiende, is door de Antwerpse rechtbank ingewilligd. Het bedrijf met 28 winkels geniet zo tot 1 februari 2020 bescherming van schuldeisers, bericht De Tijd.

 

Ondertussen moet de elektronicaverkoper een reorganisatieplan opstellen. Hoe die dat plan er gaat uitzien, is nog niet duidelijk. Switch laat wel weten op zoek te zijn naar een bijkomende investeerder en zou ook al een kandidaat hebben gevonden.

 

Logistiek al uitbesteed

Afgelopen voorjaar werden al reorganisaties doorgevoerd: alle divisies ondergingen een efficiëntieoefening, zei financieel directeur Harold Vanheel tegenover de zakenkrant. Zo werd de logistiek ondergebracht bij technologiegroothandel Tech Data, die vroeger al fungeerde als leverancier voor iPhones en nu ook de leveringen aan de winkels en de bedrijfsklanten verzorgt. Zo kon een onbekend aantal jobs verdwijnen: een aantal medewerkers kreeg een nieuwe functie binnen het bedrijf, anderen werden op de payroll van Tech Data gezet.

 

In de toekomst wil de winkelketen meer inzetten op dienstverlening, zoals productadvies en het afhalen van online bestellingen. "De winkels moeten meer dan alleen verkooppunten zijn", aldus Vanheel.