Albert Heijn komt terug naar Leuven

Foto: Shutterstock

Albert Heijn wil toch weer een winkel in Leuven: de Nederlandse supermarktketen opent, als alles goed gaat, in een nieuw pand in de Diestsestraat. Eerder sloot AH zijn Leuvense vestiging naar aanleiding van de fusie met Delhaize.

 

Spijt van sluiting

Albert Heijn sloot in april vorig jaar de deuren van haar supermarkt in Leuven omwille van de fusie tussen moederbedrijf Ahold en Delhaize. De concurrentiewaakhond berekende immers dat in sommige bedieningsgebieden de positie van Ahold Delhaize te sterk zou worden, waaronder in de universiteitsstad. Een aantal winkels moest daarom gesloten worden en de Leuvense Albert Heijn-vestiging werd een Lidl.

 

Dat de Nederlandse keten daar snel spijt van kreeg, was al langer geweten. Nu zou ze echter een locatie hebben gevonden om een nieuwe vestiging te openen: het vroegere winkelcentrum Leuven Shopping Center in de winkelstraat Diestsestraat wordt verder afgebroken en ruimt plaats voor nog drie winkelpanden. Eén daarvan is voor Albert Heijn bestemd, bevestigt handelsschepen Erik Vanderheiden aan ROB TV. De schepen had eerder een petitie ondersteund die opriep om de oorspronkelijke Leuvense Albert Heijn aan het Engels Plein te behouden. Dat mocht toen niet baten, maar nu de fusie tussen moederbedrijf Ahold en Delhaize is afgerond, heeft AH weer vrij spel.

 

Het onderzoek naar de vestiging is afgerond en volgende maand wordt het dossier voorgelegd aan het schepencollege van Leuven. Wanneer de winkel vervolgens zou opengaan, is nog niet geweten. Het zal vermoedelijk wel een tijdje duren, aangezien de afbraak- en opbouwwerken nog van start moeten gaan. AH heeft ook nog geen oproep voor medewerkers gelanceerd. De nieuwe vestiging zal overigens wel wat kleiner zijn dan de vorige versie, vernamen we nog.