Albert Heijn opent 48e winkel in Oostende

Opening van de nieuwe supermarkt van Albert Heijn in Oostende
Foto: Albert Heijn

Oostende is voortaan een Albert Heijn rijker: onder grote belangstelling ging vandaag de 48ste Belgische supermarkt open. De winkel, waar een veertigtal mensen aan de slag kunnen, werd in een recordtijd opgebouwd.

 

Al lang op verlanglijstje

De nieuwe supermarkt opende vandaag de deuren in aanwezigheid van burgemeester Bart Tommelein en een grote hoeveelheid kooplustigen. Franchisenemers Wim Fierens en Michel Deman, die ook al de vestiging in Knokke-Heist uitbaten, noemen de winkel het bewijs dat de formule werkt aan de kust. "We zijn er een geliefd merk geworden en de West-Vlaming ziet ons graag komen. Oostende is een draaischijf in de regio en we keken al lang uit naar een winkel in deze stad aan zee”, zegt ook Raf Van den Heuvel, algemeen directeur van Albert Heijn België.

 

De winkel moet bewijzen dat de Nederlandse keten inzet op zowel vers als duurzaamheid: zo zijn op het dak 732 zonnepanelen geïnstalleerd, die naar verwachting minimaal 203.309 kWh per jaar produceren – een hoeveelheid die zou overeenkomen met het jaarlijks verbruik van 58 gezinnen. De installatie vermijdt ook 1.464 ton CO2-uitstoot over een periode van twintig jaar, al voorzien de zonnepanelen nog maar 34% van het totale energieverbruik van de winkel.

 

Net zoals in de recent geopende vestiging in Deurne en de toekomstige winkel in Wijnegem pakt de winkel op de Torhoutsesteenweg in Oostende uit met een extra grote verswereld. Winkelbouwer Stamhuis gaat er bovendien prat op dat de supermarkt klaargestoomd is in een recordtijd van 67 werkdagen, van de start van de funderingswerken tot de opening.