Albert Heijn opent in Wijnegem, met parking en nieuwe partner

Gevel vernieuwd Wijnegem
Foto: Wijnegem

Albert Heijn heeft vandaag zijn 49ste Belgische supermarkt geopend in Wijnegem. Het is de tiende AH voor franchisenemer Peeters-Govers, die samen met een nieuwe partner nog voor verdere expansie gaat.

 

Eerst succesvolle supermarkt in Wijnegem?

In het Wijnegemse winkelcentrum is voortaan weer een supermarkt te vinden: Albert Heijn heeft er feestelijk de deuren geopend. De AH is er ingericht volgens zijn nieuwste versconcept, maar vooral de eigen parkeerplaatsen zijn een opvallende toevoeging. Albert Heijn krijgt voor zijn klanten immers 175 exclusieve, ondergrondse parkeerplaatsen in de garage van het winkelcentrum.

 

"Dat deed geen enkele supermarkt ons voor op deze plek", verkondigt franchisenemer Jan Peeters dan ook trots tegenover HLN: "We durven vandaag hardop zeggen dat deze winkel de eerste succesvolle supermarkt wordt op deze site. Het bewezen concept van Albert Heijn België en de exclusieve parkeerplaatsen worden de succesingrediënten van dit verhaal."

 

"Alle volgende winkels" met partner

"Bij elke winkelopening wordt ons enthousiasme en het geloof in het merk Albert Heijn alleen maar groter. Nu vieren we dus feest met onze tiende opening op vier jaar tijd", schrijft Peeters bovendien op LinkedIn. De franchisegroep gaat daarbij in zee met een nieuwe zakenpartner: Mathé Heeren, waarmee de groep ook Kentucky Fried Chicken uitrolt.

 

Sinds de opening van de eerste Vlaamse vestiging van de fastfoodketen, niet toevallig net rechtover de nieuwe Albert Heijn in Wijnegem, baat Groep Peeters-Govers voortaan "alle volgende winkels" samen met Mathé Heeren uit. Jan Peeters laat alvast uitschijnen dat dat er veel worden: "De ambitie wordt er alleen groter op."

 

Bij de opening bevestigde nieuw Belgisch topman Raf Van den Heuvel inderdaad nogmaals de ambities om naar tachtig winkels te groeien in België. Voor dit jaar staat de teller op zeven winkelopeningen. De komst van Jumbo zal Albert Heijn dan ook niet van koers doen veranderen, aldus Van den Heuvel tegenover Belga.