Alvo Neerpelt neemt een tweede start

Foto Alvo Neerpelt

Alvo-ondernemer Jan Dams heeft zijn supermarkt in Neerpelt heropend. Die winkel moest in 2016 amper twee maanden na de opening alweer de deuren sluiten, maar intussen zijn de marktomstandigheden veranderd, zo luidt het.

 

Grote versmarkt

De winkel in Neerpelt opende in april 2016 als een echte versmarkt die als het ware verschillende speciaalzaken samenbracht onder het dak van een moderne, 1.800 m² grote supermarkt. Ondanks de lovende commentaren echter bleek de zaak niet levensvatbaar, en dat ondanks een investering van wel 5,5 miljoen euro. De winkel had zijn prijsperceptie tegen, terwijl de lokale concurrentie toenam met de komst van Aldi en Albert Heijn en een uitbreiding van Colruyt. In juni 2016 gingen de deuren alweer dicht.

 

Het pand bleef twee jaar leegstaan, met het oorspronkelijke meubilair er nog in. Afgelopen zomer liet de ondernemer echter weten dat hij de vestiging een tweede kans wilde geven. De marktsituatie is nu immers een pak gunstiger: de economie trekt aan, de consument opent zijn portefeuille weer en concurrent Lidl verhuisde van Neerpelt naar Overpelt. Gisteren was het dan toch zo ver: met een feestelijke receptie en onder grote belangstelling ging de winkel weer open.

 

Eigenaar Dams heeft naast Neerpelt ook nog supermarkten in Zonhoven, Peer, Tessenderlo en Kortessem.