RetailDetail BE
België - NL
  • België - NL
  • Belgique - FR
  • Nederland - NL
  • Europe - EN
  • Over ons
  • Contact
  • Abonneren
  • Inloggen user
  • News
    • Food
    • Mode
    • Wonen
    • Elektro
    • Schoonheid/verzorging
    • Doe-Het-Zelf/Tuin
    • Vrije tijd
    • Algemeen
  • RetailDetail Plus
  • Events
  • Hunts
  • Masterclasses
  • RetailHub
    • Virtuele tour
    • Event- & Workshopruimtes
    • Offices & Co-working
    • The Loop & City Hunts
  • Advertising & Partnerships
    • EVENT PARTNERSHIPS
    • PRINT ADVERTISING
    • ONLINE ADVERTISING
    • PRINT ARCHIVE
RetailDetail BE
België - NL
  • België - NL
  • Belgique - FR
  • Nederland - NL
  • Europe - EN
  • Over ons
  • Contact
  • Inloggen user
  • News
    • Food
    • Mode
    • Wonen
    • Elektro
    • Schoonheid/verzorging
    • Doe-Het-Zelf/Tuin
    • Vrije tijd
    • Algemeen
  • RetailDetail Plus
  • Events
  • Hunts
  • Masterclasses
  • RetailHub
    • Virtuele tour
    • Event- & Workshopruimtes
    • Offices & Co-working
    • The Loop & City Hunts
  • Advertising & Partnerships
    • EVENT PARTNERSHIPS
    • PRINT ADVERTISING
    • ONLINE ADVERTISING
    • PRINT ARCHIVE
thumb
Geschreven door Stefan Van Rompaey
In dit artikel
  • Bedrijven Barry Callebaut
  • Onderwerpen Voedselveiligheid
  • Geografie België
Artikel delen
  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • linkedin
  • email

Barry Callebaut legt chocoladeproductie stil wegens salmonella – ook andere fabrieken getroffen

icon
Food30 juni, 2022
Shutterstock.com

(Update) In z’n chocoladefabriek in Wieze heeft Barry Callebaut salmonella ontdekt. Uit voorzorg wordt de productie stopgezet. Ook andere chocoladefabrieken leggen productielijnen stil.

Productielijnen worden gedesinfecteerd

Afgelopen maandag 27 juni ontdekte Barry Callebaut salmonella in producten uit de fabriek in Wieze – de grootste chocoladefabriek ter wereld. De bron van de besmetting werd snel gevonden: lecithine, een emulgator die wordt gebruikt bij alle chocoladeproductie.

De fabrikant heeft meteen het voedselagentschap FAVV op de hoogte gebracht en legt uit voorzorg de productie stil. Alle producten die sinds de test zijn gemaakt, worden geblokkeerd. Het bedrijf heeft ook klanten gevraagd om alle mogelijk verzonden producten te blokkeren. Alle chocoladeproductielijnen zullen worden gereinigd en gedesinfecteerd voor de productie weer van start gaat.

Ook klanten getroffen

Er zijn wellicht geen besmette producten in de winkels beland. De besmetting treft wél andere fabrieken, aangezien Barry Callebaut een business-to-business speler is die chocolade levert aan tientallen chocoladeverwerkende bedrijven in België.

Onder andere Neuhaus, The Belgian Chocolate Group, Guylian en Mondelez (Côte d’Or) leggen daarom nu uit voorzorg hun productie geheel of gedeeltelijk stil, weet De Tijd. Als blijkt dat ze inderdaad besmette producten ontvingen, zullen ze enkele weken moeten sluiten om de productielijnen te desinfecteren. De timing is een geluk bij een ongeluk: de zomer is een rustige periode voor de chocoladesector.

Crisiscommunicatie

Eerder dit jaar was er ook al een salmonella-uitbraak in een andere grote Belgische chocoladefabriek. De productie-eenheid van Ferrero in Aarlen moest begin april dicht na een Europese salmonella-uitbraak die werd gelinkt aan Kinder Surprise eitjes. De fabrikant kreeg toen veel kritiek om z’n manke crisiscommunicatie: het FAVV werd pas laattijdig geïnformeerd.

Intussen werd de fabriek in Aarlen volledig gedesinfecteerd en kreeg ze toelating om weer op te starten. Dat zou één van de komende dagen of weken kunnen gebeuren.

Blijf op de hoogte

Ontvang onze gratis nieuwsbrieven en mis het laatste retailnieuws niet.

Abonneren
logo

(Update) In z’n chocoladefabriek in Wieze heeft Barry Callebaut salmonella ontdekt. Uit voorzorg wordt de productie stopgezet. Ook andere chocoladefabrieken leggen productielijnen stil.

Meer Food
Bekijk meer
  • icon
    Doe-Het-Zelf/Tuin3 februari, 2023
    Casino wil Jardiland en Boulangerie Louise overnemen

    Casino voert overnamegesprekken met Teract, een Franse retailgroep met verschillende tuinformules en biowinkels. Onder andere Jardiland en Boulangerie Louise zijn ook actief in Wallonië.

  • icon
    Food3 februari, 2023
    Vakbondsacties gaan verder bij Mestdagh/Intermarché

    Voor de tweede opeenvolgende dag blokkeren actievoerders het distributiecentrum van Mestdagh in Gosselies uit protest tegen de plannen van Intermarché. Ook een veertigtal winkels blijven gesloten.

  • icon
    Food3 februari, 2023
    Koper gevonden voor Metro Antwerpen-Noord?

    Twee overnamekandidaten hebben zich aangemeld voor de vroegere Metro-winkel in Antwerpen-Noord. Onder andere Horeca Totaal toont interesse in de overblijvende vestiging.

Evenementen
  • 16
    feb

    Captains of Retail 2023
  • 23
    mrt

    Omnichannel & E-Commerce Congress
  • 20
    apr

    RetailDetail Congress
  • 11
    mei

    Fashion & Beauty Congress
  • 15
    jun

    Human Resources & People Congress
  • 29
    jun

    Food Congress
Meest gelezen
  • icon

    Food10 januari, 2023

    Makro België is failliet verklaard

  • icon

    Food1 februari, 2023

    Inboedels Makro-winkels onder de hamer

  • icon

    Food13 januari, 2023

    Medewerkers failliet Makro gegeerd op de arbeidsmarkt

  • icon

    Food9 januari, 2023

    Horeca Totaal verzet zich tegen Sligro-overnames

Volg RetailDetail
  • socialFacebook
  • socialTwitter
  • socialInstagram
  • socialLinkedIn
footer-logo
RetailDetail, de leidende b2b-retailcommunity in de Benelux, houdt retailprofessionals up-to-date met online en offline publicaties, evenementen, retailhunt inspiratiereizen en het unieke co-creatieplatform retailhub, waar retailers en hun leveranciers de toekomst van het winkelen kunnen ervaren.
Postadres:
Kolveniersstraat 7 bus 26 2000 Antwerpen
Bezoekadres:
Stadsfeestzaal – Meir 78 2000 Antwerpen
Hoe bereik je ons:
Routebeschijving
© 2023 RetailDetail
algemene voorwaarden | privacy policy
+32 3 500 89 59 info@retaildetail.be
Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te geven door het onthouden van uw voorkeuren en herhaalde bezoeken. Door op "Alles accepteren" te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies.
Alles accepteren
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Functional & Necessary
Altijd ingeschakeld
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDuurOmschrijving
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics & Advertisement".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Functional & Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance & Others".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Analytics & Advertisement
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance & Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
OPSLAAN & ACCEPTEREN