Jumbo-offensief viseert heel Vlaanderen

Jumbo Pelt
Foto Jumbo

Nieuwe vacatures op de Jumbo-website bevestigen dat de keten volgend jaar wel degelijk winkels gaat openen in zo goed als alle Vlaamse provincies. Vaak in het marktgebied van Albert Heijn, zeggen ingewijden…

 

25-tal projecten in beeld

Heel even slechts trok supermarktketen Jumbo een rookgordijn op over de verdere expansie in België. Vacatures die vorige week gewag maakten van nieuwe winkels in de regio’s Brugge-Oostende en Centraal-Limburg (Genk) verdwenen snel weer offline. Op de openingsdag van de eerste Belgische winkel in Pelt, publiceerde de retailer toch weer bijkomende vacatures, waarin nog meer regio’s worden vernoemd.

 

De vacatures voor Brugge-Oostende en voor Centraal-Limburg staan inmiddels weer online, en worden aangevuld met nog een aantal nieuwe locaties. Zo zoekt Jumbo mensen voor het Waasland – daar opent de retailer alvast in Beveren een winkel – en ook voor de regio Gent. Verder komen er bijkomende winkels in de Kempen (waar Rijkevorsel binnenkort opent), in Zuid-Limburg en in Zuid-West-Vlaanderen. Daarmee zijn alle Vlaamse provincies gedekt, behalve Vlaams-Brabant.

 

Vastgoedexperts spreken off the record momenteel van een 25-tal concrete projecten voor Jumbo in Vlaanderen. Gezien de duur van de vergunningstrajecten zullen die niet allemaal binnen het jaar kunnen openen. Erg opvallend is wel deze suggestie van een ingewijde: 15 van die 25 locaties bevinden zich in de onmiddellijke nabijheid van een Albert Heijn-supermarkt. Zoekt Jumbo de confrontatie, of is het toeval?