Arket is nieuwste hotspot in Antwerpen

Foto Arket

Arket, de ‘essentiële’ nieuwe winkelformule van H&M Group, opent vandaag zijn tweede Belgische vestiging in Antwerpen. De keten combineert mode met interieurartikelen en food in een strak interieur.

 

Verrassend assortiment

De nieuwe Arket bevindt zich aan de Huidevetterstraat 37: vlakbij de Meir, de populairste winkelbestemming van België. De strakke en overzichtelijke winkelinrichting wordt gekenmerkt door Scandinavisch minimalisme. Arket wil een moderne markt zijn met essentiële producten voor mannen, vrouwen, kinderen en het huis. Dat vertaalt zich in een erg verrassend assortiment: het basic mode-aanbod heeft een duurzame insteek en aandacht voor de kwaliteit van materialen en pasvormen. Het gaat om een mix van eigen merken en bekende labels (bijvoorbeeld sneakers van Adidas en Veja). Daarnaast vind je er ook verzorgingsproducten, keukengerei, boeken, voeding en zelfs speelgoed. 

 

Bovendien heeft de winkel ook een café, dat Scandinavische gerechten serveert volgens het ‘New Nordic Food Manifesto’. Dat manifest – het resultaat van een samenwerking tussen verschillende Scandinavische koks – wil een nieuwe Scandinavische keuken definiëren, die staat voor een “innovatieve benadering van traditionele voedingsmiddelen met een sterke focus op gezondheid en een ethische productiefilosofie”.

 

De winkelformule werd door H&M gelanceerd in 2017, en opende eerder al in Londen, Kopenhagen en ook Brussel. Intussen heeft de keten achttien winkels: naast België ook in Denemarken, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.