Diane von Furstenberg sluit Antwerpse winkel

Diane von Furstenberg sluit Antwerpse winkel
Shutterstock.com

Met Diane von Furstenberg verlaat opnieuw een luxemerk de Antwerpse binnenstad. Eerder sloten onder andere Tommy Hilfiger en Karl Lagerfeld hun winkel in Antwerpen.

 

Onverwachts vertrek

De winkel van Diane von Furstenberg op de Steenhouwersvest is definitief gesloten, meldt lokale zender ATV. De sluiting werd aangekondigd met een eenvoudig briefje aan de deur, waarin het modelabel zijn trouwe klanten bedankt. Het merk dat bekend staat om zijn wikkeljurken heeft wel nog vestigingen in Brussel en Knokke. Waarom de winkel de deuren sluit, is niet meegedeeld, maar wellicht spelen de hoge huurprijzen en de verminderde passage in het stadscentrum een belangrijke rol. 

 

Retailwatchers hebben er eerder al op gewezen dat de zogeheten A-locaties onder druk staan wegens te hoge huurprijzen en een te laag rendement. Het meest tot de verbeelding sprekende voorbeeld is ongetwijfeld de Antwerpse Schuttershofstraat: de "chicste winkelstraat van 't Stad" zag op korte tijd een hele reeks bekende namen vertrekken, zoals Burberry, Essentiel, Karl Lagerfeld, Philipp Plein en Tommy Hilfiger.