H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

H&M-dochter Monki geeft Antwerpen Belgische primeur

Vandaag is in Antwerpen de eerste Belgische vestiging van het modemerk Monki geopend. Dat maakt deel uit van de Zweedse H&M Group en heeft in Europa en Azië al ongeveer 115 winkels.

Aziatisch-Scandinavische mix

“Antwerpen is een geweldige stad die erg befaamd is in de modewereld,” zegt algemeen directeur Lea Rytz Goldman over de keuze om naar Antwerpen te komen. “We kunnen niet wachten om onze Belgische klanten de enige echte Monki-ervaring aan te bieden in onze grootste winkel tot nu toe.” Monki bestaat al sinds 2006 en mixt voor collecties de typische Aziatische street style met Scandinavische cool.

 

De winkel op de Meir is 550 m² groot, verdeeld in twee verdiepingen. De ontwerpers hebben veel gebruik gemaakt van wit licht, met accenten in regenboogkleuren, pastel, goud, hout en glitter. Andere blikvangers zijn de uitgebreide schoenenafdeling, een discobal en een lounge met oplaadstations voor gsm’s, hangplanten en een draaimolen. 

 

De winkel van Monki is één van de vijf winkels van de H&M Group op de Meir in Antwerpen. "Antwerpen is nog altijd de modestad bij uitstek. De stad is ook een perfecte barometer om nieuwe concepten uit te testen. We kiezen er bewust voor om in Antwerpen zware investeringen te doen”, zei Matthieu Colpaert van H&M eerder al.