Beter Bed plust met nieuwe strategie

Foto: Bjoern Wylezich / Shutterstock.com

Beter Bed zag de vergelijkbare omzet in het voorbije kwartaal met 2,2% groeien. Vooral in de Benelux, waar het reorganiseert en een nieuwe strategie uitrolt, verkocht het beddenbedrijf meer.

 

Reorganisatie op koers

Na de aankondiging in oktober dat Beter Bed zou gaan reorganiseren, heeft de beddenverkoper er toch nog een kwartaal van groei op zitten. De vergelijkbare omzet – dus los van nieuwe of gesloten winkels – steeg met 2,2%. Dat heeft vooral te maken met de Benelux, waar de verkoop aanzwol nu de groep er een nieuwe strategie uitrolt.

 

De reorganisatie zit op koers, volgens het bedrijf. Al moet er nog wel een groot aantal winkels gesloten worden: Beter Bed trekt weg uit Spanje en dochterketen Matratzen Concord stoot 176 van de zowat duizend winkels in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland af.

 

Rechtszaak tegen BASF

Ondertussen spant Beter Bed ook een rechtszaak aan tegen leverancier BASF. Dat chemiebedrijf moest in 2017 bekennen dat er door een productiefout mogelijk een giftige stof in schuimmatrassen was terechtgekomen. Hoewel Beter Bed beweerde dat er voor consumenten geen direct gevaar was, leverde het een heus schandaal op en kelderde de verkoop bij matrassenketen Matratzen Concord.

 

In 2017 viel de winst van Beter Bed terug van 19 miljoen euro naar nog maar 7,5 miljoen euro. Het gifschandaal zou daar mede verantwoordelijk voor geweest zijn, meent de retailgroep. Hoeveel schadevergoeding het bedrijf eist, wil CEO John Kruijssen echter niet bekendmaken.