Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen | RetailDetail

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen
Ikea

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

“Strategische flexibiliteit”

Ikea heeft al een winkel in Wilrijk, maar wilde daar een tweede vestiging in het noorden van Antwerpen aan toevoegen. Nu komt de keten terug op dat idee: Ikea zegt dat het niet langer gelooft dat de nieuwe winkel rendabel zou zijn. “Het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce voor consumenten vereisen een strategische flexibiliteit in wat we bouwen, en dit was niet mogelijk binnen het kader van het aanbestedingsdocument”, klinkt het bij Ikea.

 

Het nieuws is een klap voor de stad Antwerpen, dat in de nieuwe woonwinkel de perfecte trekpleister zag voor het gebied. Daarnaast komen er natuurlijk ook een heleboel nieuwe jobs niet. Ikea had nochtans al in 2011 interesse getoond in de Havana-site, maar met de meet in zicht worden de plannen dus omgegooid. De nieuwe winkel moest er ook voor zorgen dat de druk op de mobiliteit in de buurt van de vestiging in Wilrijk beperkt werd.

 

Kleinere vestiging?

Ikea benadrukt wel dat het nog steeds op zoek is naar een tweede locatie in Antwerpen, maar dat die een andere invulling zal hebben dan de traditionele woonwinkels van de keten. Waarschijnlijk wil Ikea een kleinere vestiging waar voornamelijk met afhaalpunten gewerkt wordt en die meer in het centrum van de stad te vinden is. Ook de stad wil meewerken aan een nieuwe oplossing om toch een tweede vestiging van Ikea naar Antwerpen te lokken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Mayonaisemerk Hellmann’s opent eigen deli in Antwerpen

23/04/2018

Op de Antwerpse Grote Markt heeft Unilever voor haar sauzenmerk Hellmann’s een deli in New Yorkse stijl geopend. De broodjes- en burgerbar “Richard’s by Hellmann’s” is wel slechts een pop-up, die zes weken open blijft.

Iris Dierckx wordt nieuwe country manager Auping België

23/04/2018

Iris Dierckx wordt de nieuwe country manager van Auping België. Haar aanstelling volgt op het vertrek van Willem Stox, die de beddenspecialist in februari inruilde voor lingeriegroep Van de Velde

Jysk wil naar 100 winkels in België

23/04/2018

Het Deense Jysk opent dit jaar nog elf nieuwe woonwinkels in België, wat het totale aantal vestigingen op 17 zou brengen. Op termijn wil de woonketen, zowat de Deense tegenhanger van woongigant Ikea, een honderdtal winkels in ons land.

Antwerpen krijgt Belgische primeur Søstrene Grene

20/04/2018

In de Antwerpse Stadsfeestzaal opent op 18 mei de eerste Belgische winkel van Søstrene Grene de deuren. De Deense keten biedt allerhande hebbedingetjes en woonaccessoires aan.

Colruyt Group zet nieuwe stap op de tweedehandsmarkt

20/04/2018

Colruyt wil met internetplatform NewStory de tweedehandsmarkt voor babyspullen verder veroveren. Het nieuwe platform bouwt verder op het twee jaar oude Dreambaby Tweedehands, een webshop met twee inzamel- en afhaalpunten voor tweedehands babyspullen. 

Carpetright sluit 1 op 5 winkels in het VK

13/04/2018

Carpetright, dat het afgelopen jaar terechtkwam in een neerwaartse spiraal, moet een vijfde van zijn winkels in thuisland Groot-Brittannië sluiten om het hoofd boven water te houden. Zo’n 300 mensen verliezen hun job bij de tapijtwinkelketen.