Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen | RetailDetail

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen
Ikea

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

“Strategische flexibiliteit”

Ikea heeft al een winkel in Wilrijk, maar wilde daar een tweede vestiging in het noorden van Antwerpen aan toevoegen. Nu komt de keten terug op dat idee: Ikea zegt dat het niet langer gelooft dat de nieuwe winkel rendabel zou zijn. “Het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce voor consumenten vereisen een strategische flexibiliteit in wat we bouwen, en dit was niet mogelijk binnen het kader van het aanbestedingsdocument”, klinkt het bij Ikea.

 

Het nieuws is een klap voor de stad Antwerpen, dat in de nieuwe woonwinkel de perfecte trekpleister zag voor het gebied. Daarnaast komen er natuurlijk ook een heleboel nieuwe jobs niet. Ikea had nochtans al in 2011 interesse getoond in de Havana-site, maar met de meet in zicht worden de plannen dus omgegooid. De nieuwe winkel moest er ook voor zorgen dat de druk op de mobiliteit in de buurt van de vestiging in Wilrijk beperkt werd.

 

Kleinere vestiging?

Ikea benadrukt wel dat het nog steeds op zoek is naar een tweede locatie in Antwerpen, maar dat die een andere invulling zal hebben dan de traditionele woonwinkels van de keten. Waarschijnlijk wil Ikea een kleinere vestiging waar voornamelijk met afhaalpunten gewerkt wordt en die meer in het centrum van de stad te vinden is. Ook de stad wil meewerken aan een nieuwe oplossing om toch een tweede vestiging van Ikea naar Antwerpen te lokken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

CRU strijkt neer op Antwerpse Groenplaats

12/06/2018

Colruyt gaat volgend jaar een CRU-markt openen in Antwerpen: de luxeketen van de Halse groep krijgt een stekje op de Groenplaats. De uitbreiding gaat ten koste van Wijnegem, en van een Spar.

Ikea wil alleen nog hernieuwbare materialen

08/06/2018

Ikea stelt zich forse duurzaamheidsdoelstellingen: de woonketen wil klimaatpositief worden tegen 2030 en al eind volgend jaar alle plastic wegwerpproducten bannen.

Casa gaat internationaal aan huis leveren

06/06/2018

Interieurketen Casa heeft een nieuwe webshop gelanceerd die klanten in heel Europa toelaat om meubilair en tuinmeubilair aan huis te laten leveren. De leveringen gebeuren vanuit een e-commercehub in Genk.

Cultmerk Aesop komt naar Antwerpen

04/06/2018

Het Australische schoonheidsmerk Aesop komt binnenkort met een eigen winkel naar Antwerpen: een voormalige sapjesbar aan de Nationalestraat krijgt de primeur. 

Jysk opent vijf winkels op één dag

01/06/2018

De Scandinavische interieurketen Jysk heeft op 31 mei vijf verschillende winkels geopend in vijf verschillende landen. Hongarije, Oekraïne, Roemenië, Slovakije en Zweden kregen allemaal op dezelfde dag een nieuw woonwarenhuis.

Casa opent eerste Nederlandse winkel

01/06/2018

Nederland maakt kennis met een nieuwe interieurwinkelketen: Casa opent op vrijdag 1 juni de deuren in de Utrechtse binnenstad en introduceert ook zijn webshop. De lancering betekent het startschot van een grote ombouwoperatie.