Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen

Ikea toch niet naar Noorderlaan in Antwerpen
Ikea

Ikea heeft besloten om toch geen nieuwe vestiging te bouwen op de Havana-site aan de Noorderlaan in Antwerpen. De Zweedse woonketen wijst daarvoor naar de opmars van e-commerce, waardoor de winkel niet rendabel zou zijn.

“Strategische flexibiliteit”

Ikea heeft al een winkel in Wilrijk, maar wilde daar een tweede vestiging in het noorden van Antwerpen aan toevoegen. Nu komt de keten terug op dat idee: Ikea zegt dat het niet langer gelooft dat de nieuwe winkel rendabel zou zijn. “Het veranderende consumentengedrag en het stijgende belang van e-commerce voor consumenten vereisen een strategische flexibiliteit in wat we bouwen, en dit was niet mogelijk binnen het kader van het aanbestedingsdocument”, klinkt het bij Ikea.

 

Het nieuws is een klap voor de stad Antwerpen, dat in de nieuwe woonwinkel de perfecte trekpleister zag voor het gebied. Daarnaast komen er natuurlijk ook een heleboel nieuwe jobs niet. Ikea had nochtans al in 2011 interesse getoond in de Havana-site, maar met de meet in zicht worden de plannen dus omgegooid. De nieuwe winkel moest er ook voor zorgen dat de druk op de mobiliteit in de buurt van de vestiging in Wilrijk beperkt werd.

 

Kleinere vestiging?

Ikea benadrukt wel dat het nog steeds op zoek is naar een tweede locatie in Antwerpen, maar dat die een andere invulling zal hebben dan de traditionele woonwinkels van de keten. Waarschijnlijk wil Ikea een kleinere vestiging waar voornamelijk met afhaalpunten gewerkt wordt en die meer in het centrum van de stad te vinden is. Ook de stad wil meewerken aan een nieuwe oplossing om toch een tweede vestiging van Ikea naar Antwerpen te lokken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Casa keert terug naar Mortsel

22/01/2018

Winkelketen Casa opent eind deze maand een nieuwe vestiging in Mortsel, bij Antwerpen. Daar had ze eerder al een winkel, maar die verdween een tijdje geleden. Nu neemt de keten haar intrede in het oude pand van Blokker.

Ikea opent pop-up in Brusselse Dansaertstraat

12/01/2018

Woonwinkel Ikea heeft in het centrum van Brussel een pop-up geopend, waar klanten een aantal stukken uit de Delaktig-collectie kunnen bewonderen. In de winkel zelf kan wel niets gekocht worden.

Colora opent 60ste verfwinkel in Bree

10/01/2018

Zaterdag opent in Bree de zestigste winkel van Colora, de winkelketen van de Belgische verfproducent BOSS paints. Uitbater Kris Peter Follon was voorheen coach voor meer dan dertig filialen van de keten.

Boulangerie Bloch op weg naar Antwerpen

09/01/2018

Boulangerie Bloch is al jaar en dag een bekende naam in Gent, maar binnenkort kunnen ook Antwerpenaren genieten van de producten van de bakkerij. Op 15 januari opent Bloch immers een vestiging in het station Antwerpen-Centraal.

Primark zoekt meer dan 500 werknemers voor Antwerpse vestiging

08/01/2018

Eind deze maand gaat de Ierse modeketen Primark van start met de aanwervingen voor de nieuwe vestiging op de Meir in Antwerpen. Het zoekt daarvoor meer dan 500 nieuwe medewerkers in verschillende functies.

Bescheiden winst voor Mandemakers

04/01/2018

Mandemakers, de onbetwiste keukenkoning van Nederland, rapporteert na jaren van verlies eindelijk winst. In boekjaar 2016 haalde de groep een winst van ruim drie miljoen euro, op de cijfers voor 2017 is het nog even wachten.

Back to top