Fiets! maakt doorstart met vijf winkels minder

Fiets! maakt doorstart met vijf winkels minder

Fietsenwinkelketen Fiets! heeft gerechtelijke bescherming aangevraagd en gaat reorganiseren: vijf van de zestien winkels sluiten de deuren. Alle jobs blijven wel behouden.

 

Doorstart met elf winkels

Bij de Gentse rechtbank van koophandel heeft Fiets! bescherming tegen schuldeisers aangevraagd om te kunnen reorganiseren en een doorstart te maken met een afgeslankt winkelnetwerk: de vestigingen in Aartselaar, Brugge, Lochristi, Oostende en Temse gaan dicht. Zo blijven nog elf van de zestien fietsenwinkels behouden, maar alle banen zouden wel gespaard blijven: de medewerkers van de te sluiten winkels kunnen in de andere vestigingen aan de slag. Er zijn bij Fiets! vandaag 85 mensen werkzaam. 

 

De winkelketen ziet haar fietsenrijk de laatste maanden snel afbrokkelen: vorige maand ging Hans Struijk, sinds 2015 de Nederlandse tak van het bedrijf, nog failliet. Fiets! liet toen weten de internationale expansieplannen op te bergen en zich op de Belgische thuismarkt te concentreren. Ook daar kampt de fietsspecialist echter met moeilijkheden. Er waren liquiditeitsproblemen en een slecht functionerend nieuw informaticaplatform zou het afgelopen halfjaar eveneens voor kopzorgen hebben gezorgd. 

 

De reorganisatie moet Fiets! evenwel weer op koers brengen. De B2B-activiteiten van het bedrijf zouden sterk groeien en er zouden gesprekken lopen met potentiële investeerders.