Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones
© Coolblue

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.

 

Enkel Apple en Samsung

De dienst CoolblueRepareert begint wel enigszins beperkt: slechts in vier winkels (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) en alleen voor Samsung en Apple. Binnen die grenzen hebben klanten wel hun smartphone binnen de twee uur terug. Hoewel de reclame focust op schermen, kunnen klanten overigens ook accu's (voor Apple en Samsung) en backcovers, camera's voor en achter, luidsprekers, minijacks en oplaadpoorten (allen enkel Samsung) kunnen laten herstellen. Op alle herstellingen geldt bovendien 12 maand garantie.

 

Klanten die niet in de buurt van de deelnemende winkels wonen, hebben twee opties. Ofwel sturen ze hun smartphone (gratis) op: dan ontvangen ze die binnen 48u terug. Anders moeten ze geduld hebben: de andere Nederlandse winkels (Eindhoven en Groningen) en de drie Belgische winkels (Antwerpen, Lochristi en Zaventem) zouden later dit jaar volgen.

 

De dienst is wel niet goedkoop: een nieuw Apple-scherm is er vanaf 99 euro voor de 5s, maar kost liefst 399 euro voor de X. Eigenaars van een iPhone kunnen wél kiezen voor een tweedehandsscherm: dan lopen de prijzen van 79 tot 299 euro (nog niet beschikbaar voor de X). Die optie is er niet voor Samsung-fans: zij kunnen een nieuw scherm aankopen voor 159 (Galaxy S5) tot 359 (Galaxy S9 plus) euro. 

 

CoolblueDoetVeel

Coolblue is al lang niet meer 'slechts' een webshop: CoolblueRepareert is al voorafgegaan door CoolblueFietst (een bezorgdienst waarmee Coolblue sinds 1 april dit jaar pakketjes met de fiets levert in Den Haag en Eindhoven) en CoolblueBezorgt (waarmee Coolblue witgoed niet alleen thuis bezorgt, maar ook meteen installeert en de oude machine meeneemt).